Ett 70-tals jobb med Sarah Moon

Foto Sarah Moon Modell Ingmari Lamy

Tidigt 70-tal. Sarah o jag gjorde många jobb tillsammans, varav det här, där hon lät måla en hel lägenhet i Paris i GULD enbart för den här serien bilder. Att jobba med Sarah var att verkligen gå in i en sago-värld, en väldigt nära, tyst relation mellan mig,kameran o henne. Ständigt närvarande assistenten och ljusexperten Micael var oumbärlig för henne, en riktig klippa. jag ser fram emot att möta henne nu i Stockholm då hon inviger utställningen SARAH MOON 12345 på Fotgrafiska, med start nu på fredag 14/1.

Ingmari Lamy
 1. Lisa C writes

  Välkommen!

 2. Lina A writes

  Fantastiska bilder!!!

  Synd att inte fler kampanjer är såhär konstnärliga nuförtiden. Otroligt kul att du kommer att blogga på Rodeo. Välkommen!

 3. Rebecca writes

  wow, otroligt vackra bilder. Önskar att kampanjer såg ut såhär idag.
  Du är en otrolig förebild för mig.

 4. Emma writes

  wow jättejättefint!

 5. lina writes

  Vilka fantastiska bilder! Vore kulatt se mer bilder av Sarah moon!

 6. miriam writes

  ljuvliga bilder!

 7. Alma writes

  Helt otroligt fint, ser fram emot att följa din blogg!

 8. Jacqueline Kothabuer writes

  Ingmari,
  Vad som gör mig nyfiken är dina kurser i inre skönhet. Och varför du bloggar. Du har en karriär – är bloggen till för att lyfta den eller vad är syftet? Det vore roligt om du har lust att berätta.
  Jag släppte strax innan jul boken “Mediababe” som handlar om att använda media för att bli attraktiv för nya jobb, kunder och fans. När din kollega Emma Wiklund började blogga för Damernas Värld i måndags är det solklart att hon vill sälja sin hudvårdsserie. Hon gör en mediababe. Vad är ditt syfte?

  Det vore även kul att höra Rodeo redaktion berätta varför ni väljer just Ingmari och just nu. Förutom att de äldre modellerna är tillbaks och ni valt att lyfta fram Sveriges svar på Veruschka. That goes without saying, men vad vill ni?

  vänligen
  Jacqueline Kothbauer

  http://www.mediababe.se

 9. Daga writes

  Mamsen! Vad söt du är!

  Din dotter

 10. Ingmari Lamy writes

  Jacqueline,

  Nu har jag helt faschinerad läst din blogg i nära en timme. Väldigt inspirerande! Jag mäste erkänna en sak, på en gång, så här i början av min blogg; det här är helt ny terräng för mig, jag har inte ens läst bloggar tidigare och kan kappt hantera en dator. Mina vänner, som alltid får hjälpa mig, kommer att skratta gott! Så där har du svar nr. 1: en utmaning! Svar nr. 2: det var något som kom upp i samtalet under plåtningen av H&M/ Lanvin och vi kände oss väldigt inspirerade, både jag och Rodeo-teamet. Så ser det ofta ut i mitt liv, mer ett naturligt flöde än ett planerande, på gott och ont. Jag känner bara en sån OTROLIG GLÅDJE just nu, att göra det här och har en hel del att dela med mig av. Det får utvecklas i sin egen takt, helt enkelt.
  Du frågade om inre skönhet…….det är svårare att prata om eftersom det är baserat på upplevelser men jag ska göra mitt allra bästa att förmedla det framöver.

  Hälsningar/ Ingmari

 11. bea szenfeld writes

  helt fantastiskt!!!!

 12. Anna writes

  Hej Ingmari!

  Roligt att du börjat blogga, ska följa varje dag!

  Kram Anna/MIKAs

 13. Jennifer writes

  Hej Ingmari!

  Vad kul! Kommer att följa din blogg :-)

  Kram,
  Jennifer på Mikas

 14. Clara writes

  Fantastiska bilder Ingmari!! :) /Clara

 15. Lotta - Makaio smycken writes

  Så vackra bilder!!!!!!!!!!!

 16. Ulla-Marie writes

  Men vad snyggt och trevligt (nästan så att det gör lite ont). Jag tar och bosätter mig i bilderna på studs.

 17. Julia writes

  Fina bilder, och vad kul att du har börjat blogga! Du har så länge jag kan minnas alltid inspirerat mig, ska bli väldigt kul att följa din blogg!

 18. Gita writes

  Underbara, underbara du! Tack för att du äntligen har börjat dela med dig… det här kommer att vara en “måsteblogg” varje dag för mig.
  Lycka till med ditt fortsatta bloggande.
  Kram
  Gita

 19. Cecilia Steiner / Fashion Affair writes

  Ingmari, det här är så sanslöst inspirerande att se! Här har du en till som kommer sitta klistrad framför dina inlägg.

  Kram,
  Cecilia

 20. raf writes

  W.O.W !!! Women Of the World ! … du är en goldmember i denna skara!

  Du är så otroligt vacker och bjuder på dig själv med välskriven och inspirerande text och as-snygga bilder som är den fantastiska blandningen mellan konst och kommersialism när den är som ypperst, alas fashion! Kul ! Grattis lycka till, känns som du har hittat en väg till ett nytt forum. När kommer boken … ? tror det kan finnas en uppsjö av läsare, ditt liv skulle säkert få mången att vilja resa i dina äventyr endast ifrån ljuset av sänglampan. Ingmari – a life never told. kram och spread the word// r

 21. Jivan Wells writes

  Underbara Ingmari

  Härligt att få se dig blogga. Äntligen får vi alla ta del av din visdom och skönhet på ett helt nytt sätt!

  Kramar
  Jivan

 22. Ingmari Lamy writes

  Tack alla för era inlägg. Jag kånner mig väldigt rörd. Boken kommer, har jag tänkt! Det här känns som en otroligt inspirerande början för mig.
  Jag tycker själv att resan, ca 40 år av mitt liv, där en stor del alltid handlat om mode, känns väldigt roligt att få dela med mig av. Det kommer att bli en härlig blandning av dåtid och nutid, mode och annat. Bl.a vill jag dokumentera åldrandet på ngt sätt, i bild och text.
  Igår kväll var jag på vernissage på Fotografiska och mötte Sarah Moon. Det blev ett ömt återseende. Hon berättade att hon själv bara har ett foto kvar från den serie bilder vi gjorde( se ovan) för HARPERS BAZAAR!. Jag kom inte ihåg vilken tidning det var, men nu vet jag alltså, plus en del annat!
  Just nu gör jag mig iordning för Grand Hotell och ELLEgalan som jag ska göra ett eget litet reportage ifrån. Kanske möts vi där!

 23. Anna writes

  Halloj IngMari!

  Önskar dig massa skoj med ditt bloggande, Lycka till :)
  (jag är ju inget mode fan direkt ;) Helt blåå.. eller grön.. eller nåt..)

  Kramar
  /Anna

 24. Hanna writes

  Oj vad kul det här ska bli – en helt ny genre i bloggvärlden känns det som, med en inspirerande och erfaren världsvan vacker kvinna! Ser fram emot framtiden!

 25. SANIA CLAUS writes

  Du är otroligt vacker :)

 26. SANIA CLAUS writes

  och så måste jag lägga till att jobbet ovan är vackert det med.

 27. aira lee writes

  Ingmari!

  Kul och Inspirerade att du har gett dig ut i “bloggosfären”
  Du har så mycket att ge och dela med dig av,
  Härligt att se att du hela tiden är på väg och tar emot nya utmaningar med öppen famn!
  Lycka till!

  kram aira

 28. Ingmari Lamy writes

  Tack! Ja det känns både roligt, inspirerande, utmanande………….Tack för alla era fina kommentarer.

 29. Zacharias writes

  Åh, vad vackra bilder. jag sitter hänförd framfr min dator..
  Vad kul att du har börjar blogga. hoppas på många inlägg i framtiden.
  lycka till med bloggkarusellen, det kan inte annat än att bli succé!
  Puss

 30. Alva Goepfert writes

  FFF

  Vackra Ingmari!

  Jag ska följa din blogg – jättekul att du gör det här, så fint oxå att få se bilder från din karriär som modell.

  Kram Alva

 31. rootsi kunn vol 2 writes

  [...] kuni tema jutust koorus välja, et ahjaaa ma olin noorena modell, mind on pildistanud muuhulgas Sarah Moon ja Jeanloup Sieff. Meil olid vist silmad suured nagu tõllarattad ja OMGOMGOMG. Selline [...]

 32. Sarah Moon – Ingmari Lamy. « jannike viveka. writes

  [...] Via: rodeo.net/ingmarilamy [...]

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Ingmari Lamy
Ingmari är modell och konstnär samt håller i events och kurser i inre skönhet. Hon har varit omslagsmodell för magasin som Harper's Bazaar och Vouge, jobbat med fotografer som Bob Richardson, David Bailey och Gil Bensimon och gått visningar för Jeal-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto och Kenzo. Här delar hon med sig av anekdoter från förr och inblickar i de projekt hon driver idag.
Instagram: ingmarilamy