Första gången på scen…Oscarsteatern!

Ja, så har jag stått på scen för första gången och TALAT! Haft ett föredrag om min livsväg… på 20 min! Det låter så här efteråt som väldigt lätt…och det var min första känsla. Jag är väl van! Jag kan väl bara stå där och dela med mig av det som kommer i stunden! NEJ! Så skulle det inte gå till. Det skulle vara färdigskrivet, timat och synkat med bilder…etc. En resa som pågått 1 månad inom mig, med mycket skrivande och redigerande. En riktig födsel! Eventet www.4good.se hade en helkväll på Oscarsteatern den 24e och jag var en av 4 som framträdde. Det blev en fatastisk kväll och min debut gick bra…! Även om jag fick titta i mitt manus! Varför jag inte berättat innan? Vågade inte förrän jag visste att jag verkligen skulle stå där..

.

Anam Cara.

Om du vill-lägg händerna över hjärtat, som dom här unga flickorna från Tibet redan vet…

En sekund-en liten stund- räcker för att knyta an till din själ.

Anam Cara betyder själsfrände-soulfriend-och är den som bor inom dig, som finns där för dig, som ger genom dig och till dig.

Din alldeles egna vän och vägledare. Det finns inget annat.

Anam Cara…Ja så började jag mitt föredrag, sen berättade jag om min farmor som var min första andliga guide…och forsatte med den väv mitt liv har varit mellan yttre och inre natur, yttre och inre skönhet, modevärlden och den andliga vägen…

En väv mellan bilder och berättelser…här den första bilden…fortfarande min favorit.

Bob Richardson, som alltid visade hur han ville ha bilden genom att posera själv. Här är sista bilden i en serie för Harpers Queen. Mitt första jobb. Han sa “…and now cry…” vilket jag gjorde. Kontakten var så stark…det var lätt…och omtumlande…

Bill King. Jag blev skickad att se honom…att visa upp mig…då han plåtade kollektionerna för Harpers Bazaar i Paris-67. Han ville göra en testbild. jag sminkades, fick håret fixat o blev klädd i den här eleganta klänningen. Då jag 3 mån senare kom till N.Y. exklusivt bokad för Bazaar, visade det att den här testbilden blivit omslag…mitt första!

Vi gjorde många olika serier bilder. Här sminkade jag mig själv med ngt krämigt i guld.

David Bailey är en annan fotograf jag jobbade mkt med. Mest för Italienska eller Engelska Vogue…här Italienska.

Engelska. ( färgerna har fursvunnit lite i kopian!)

Gian Paolo Barbieri…känd italensk fotograf. Vi jobbade mest för Italienska Vogue men här gjorden vi en reklamkampanj…jag tror det var den första som gjordes för YvesSt Laurents parfym RIVE GAUCHE. Den var ute i 5 år, på stora afficher o överallt! jag tjänade 10.000:-totalt! Om det hade varit 10 år senare hade jag varit miljonär. Då kom dom stora kontrakten.

Många år senare…-91 blev jag återupptäckt…och då hade mycket annat hänt på min livsäg. Väven mellan naturen och den inre skönheten hade förstärkts. Jag hade levt på en ö utan el o rinnande vatten i 6år bl.a…det här är verkligen kort kort kort versionen. Fotograf Magnus Reed frågade om jag inte var fd topmodel då han plåtade kläder åt mig som jag designat…Han ville se min bok från då. Jag hade själv inte sett den på över 10år! Det ledde till den här serien bilder (ja det är bara en här) för tidningen INTRIGs första nr…och så har det rullat på igen. Jag är med i agenturen MIKAs sen dess och jobbar…inte fantastiskt mycket men fantastiskt bra jobb…och jag älskar det.

Här i Death Valley, Arizona för Amerikanska tidningen Mirabella…ca år -95

År 2005 (kanske). En annan av mina absoluta favoritbilder.

Mitt föredrag handlade mest om den inre skönheten, den strålande, skinande själen och dom vi inners inne ÄR…eviga gudomliga varelser.Väven mellan mode och andlighet har varit en fantastisk resa med större insikt steg för steg. Den fortsätter och nu delar jag den med många.

Ingmari Lamy
 1. Ulla-Marie writes

  Så vacker då och nu att jag storknar. Jag ser fram emot att få sig dig i växtfärgade kläder från en gemensam bekant inom kort.

 2. Frida writes

  Du har väl själv sett hur lika du och Uma Thurman var varandra?!

 3. christoffer writes

  Anam Cara, fantastiskt, tog at mig det direkt och kanner hur varmande och fint det kanns, lakande kansla. Tack for det magiska stoftet du sprider

 4. Josefin Lassbo writes

  Kära, sköna, vackra Ingmari! Du är och har alltid varit en stor förebild och förkämpe för skönhetens och estetikens viktighet; den inre liksom den yttre. Fint att du får en röst här och på scener. Det kommer mer. Puss och kram! /Josefin

 5. Carola Bladh writes

  Anam Cara…………….så vackert…Tack för den lilla föreläsningen här, hade ju varit spännande att vara på plats och lyssnat…. Underbara bilder! Jag tar till mig Anam Cara… och önskar dig en fin höstvecka.. fr C

 6. anna bo writes

  Du var så vacker.

 7. anna bo writes

  Radera föregående, det jag skulle skriva var ju; du var så vacker på scen. Tack.

 8. Melissa writes

  Fullkompligt älskar det här inlägget!!! Mer sånt, Ingmari du är fantastisk!

 9. Agneta Oreheim writes

  Ville bara säga…blev så helt betagen av ditt framförande…. din själfulla utstrålning på 4goods video från senaste föreställningen på Oscars….En UNDERBAR förebild är du!!! <3
  TACK!!!

 10. Ingmari Lamy writes to Agneta Oreheim

  Tack Agneta! Det kanske är lite småfegt men jag har faktiskt inte vågat titta på videon ännu! Känslan att stå på scen var fantastisk…och det var bara början känns det som. En riktig födsel! Nästa steg blir att sätta ut datum för kurser. Jag ser så fram emot det också! Allt gott till dig!

 11. Natalie writes

  Vilka fina bilder och vilken härlig text om när du födde din dotter!!

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Ingmari Lamy
Ingmari är modell och konstnär samt håller i events och kurser i inre skönhet. Hon har varit omslagsmodell för magasin som Harper's Bazaar och Vouge, jobbat med fotografer som Bob Richardson, David Bailey och Gil Bensimon och gått visningar för Jeal-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto och Kenzo. Här delar hon med sig av anekdoter från förr och inblickar i de projekt hon driver idag.
Instagram: ingmarilamy