Citytanten… Aftonbladet, lörd 26/5…

” I en tid av diethysteri, ungdomsjakt och botox ifrågasätter allt fler det rådande skönhetsidealet och vänder sig mot en ny förebild: citytanten.-Det är en excentrisk tant som vågar ha sin egen stil, är singel, yrkessverksam, går på konstiga utställningar och dricker sherry klockan tre på eftermiddagen, säger Stefan Nilsson, Trendgruppen.” En sanning med lite modifikation, kanske! Artikeln, som är skriven av Magda Gad, är i vilket fall baserad på en nyutkommen bok av Ari Seth Cohen. En ung man på 31 år. Boken heter “Advanced style”. Han faschineras av äldre kvinnors stil och skriver även en mycket uppskattad blogg med samma ämne, där han fotograferar äldre stilfulla kvinnor på New Yorks gator. Jag blev alltså tillfrågad att ställa upp som Stockholmsvariant på temat. Kul tyckte jag! Men ingen sherry för mig klockan tre, tack! Däremot kan jag säga att många unga män inspireras av min stil och framförallt av den jag är. Det känns bra att kunna bidra på det sättet till att kunna skapa en större bild av verkligheten och skönheten. Filippa Berg utsågs som citytant i yngre version i artikeln. Ett bra val, för denna kreativa, modekunniga, unga kvinna vågar även hon ha en egen stil. Både Filippa och jag hade supertrevligt på en stor vernissage på Fotografiska samtidigt som Elle-galan var i full glans på andra sidan vattnet i vintras. Ingen av oss var bjudna dit, vilket vi ordade om några sekunder innan vi dansade vidare i stor glädje. Vi kan ju inte skylla på Elle för att dom inte upptäckt citytanten ännu…nästa år kanske…! Stilikonen Iris Apfel, 90 år,som även hon är porträtterad i artikeln säger:”När du inte klär dig som alla andra, tänker du inte heller som alla andra” Så kan man säga och så kan det vara men det är också så att kärleken finns i ALLA andra och det är ju ändå viktigast! Och att skönheten finns i ALLT liv i ALLA livsfaser.

Foto: på mig av Gustav Hugosson, övriga av Ari Seth Cohen

Ps. Gustav har en massa fina bilder på mig som han lovat dela med sig av…snart.

Ingmari Lamy
 1. Filippa writes

  Underbara Ingmari!!! Vilken härlig glädjeboost så här på morgonkvisten! Du värmer mitt hjärta. Kärlek till dig.

 2. Ulla-Marie writes

  Bra ggr tre! (Ingmari Lamy, Filippa Berg och Ari Seth Cohen)

 3. Ingmari Lamy writes to Filippa

  Kärlek o puss till dig!

 4. Ingmari Lamy writes to Ulla-Marie

  Eller hur!!! Tack Ulla-Marie för att du följer mig! Jag ser att du dyker upp då och då! Kram till dig

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Ingmari Lamy
Ingmari är modell och konstnär samt håller i events och kurser i inre skönhet. Hon har varit omslagsmodell för magasin som Harper's Bazaar och Vouge, jobbat med fotografer som Bob Richardson, David Bailey och Gil Bensimon och gått visningar för Jeal-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto och Kenzo. Här delar hon med sig av anekdoter från förr och inblickar i de projekt hon driver idag.
Instagram: ingmarilamy