Artipelag med pappa…

Pappas fru var på liten egen resa och jag tog med min pappa till Artpelag, nya museet på Hålludden, Värmdö, som visade sig vara både vackert och extremt handikappsvänligt planerat. En heldag!

Jag älskar miljötänket och den naturliga skönheten. Som här, att dom har skapat naturstigar med flis från varsamt urgallrade träd på ägorna.

Stigarna utgår från den här långa trärampen som går ända från museet till båtbryggan, säkert 700m minst, grovt gissat.

Och där kunde jag promenera med min pappa. Lutningen var så lång att det gick att gå med lätthet uppför igen med rullstolen.

Och pappa fick möjlighet att uppleva både klippor och hav på nära håll…

även den gamla snyggt oranga rostiga båten vid bryggan.

Och jag kunde gå ut och stå vid en gammal ek, samtidigt som han satt nära i rullstolen och fick lite egen stilla tid.

Supergod lunch buffe med utsikt! Kökschef Fredrik Björlin ( svenska kocklandslaget samt rest Grodan). Supergod!

Turen var med oss också! En av sommarens hittils få strålande solskensdagar. Och det var xtra turligt för grundarna av Artipelag, Björn Jakobson, alias Baby Björn och hans fru Lillemor, minst lika viktig i sammanhanget och även som designer till många av Baby Björns produkter…satt nära oss och jag fick lite tid även med dom.

Jag är så imponerad av att dom tagit sina förtjänster och skapat DET HÄR! Den här platsen! Ett arv som går vidare till ALLA!

TACK till er söta gamlingar och goda förebilder. Jag gillar Björns touch med silverslipsen och Lillemors lite sportiga elegans!

Restaurangen på övervåningen…

med dess entree…mmmm vilka golv!

Handfatet i the Ladies…

Foto. Ingmari Lamy

och utsikten inifrån, väl placerad konst integrerad i naturen. Mmmmm…härlig dag med Artipelag och med pappa.


Ingmari Lamy
  1. Sara skriver

    Visst är det fint
    Väl genomtänkt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Promotion
Ingmari Lamy
Ingmari är modell och konstnär samt håller i events och kurser i inre skönhet. Hon har varit omslagsmodell för magasin som Harper's Bazaar och Vouge, jobbat med fotografer som Bob Richardson, David Bailey och Gil Bensimon och gått visningar för Jeal-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto och Kenzo. Här delar hon med sig av anekdoter från förr och inblickar i de projekt hon driver idag.
Instagram: ingmarilamy
A million gratitude and thanks to this super team on a photo mission for  @gudrunsjoden autumn 2015. See all the amazing travel journals here on Instagram by @annabergstrand58 @violsol (she made a very personal beautiful one) @busiga @sannariley @fotografmats @martinwichardt You all have a special place in my heart. Our guide Fredrik was also great. And Island OH the power of the Beauty  of the Power inside and on top of this land OH! #lovethebeautyofitall