Sommarjobb för Kristallrummet…

  • på Rosendal. Alltid lika härligt att komma ut till Rosendals trädgårdar på Djurgården och nu är det för ett modelljobb till Kristallrummet…bara härligt häng med vänner, god mat och vackert väder. Bästa jobbet! Efter veckor och jag menar veckor med strul på olika sätt med övergång från min gamla dator till min nya Air sitter jag nu på cafe Harmoni i Sundbyberg, som har bästa linssoppan i Sverige och tar mina första blogg inlägg efter det ofrivilliga uppehållet (ok, lite skönt var det också!). Jag har upplevt så otroligt mycket härliga djupa njutbara händelser i sommar så nu har jag lovat mig själv att dela med mig av det varje dag innan Mercedes Benz fashionweek på Berns startar den 27e aug. Då visas modet för våren 2013 och då ska jag vara där! Full on med visningar i tre hela dygn. Det jag älskar med hur mitt liv levs är just mångfalden och möten med andra människor i det ständiga mötet med mig själv stund för stund. Det här livet är en underbar fantastisk gåva och vi är liksom här för att förstå och fullt ut uppleva det och den gåva vi är för varandra. Tänk att vi är som olika smaker av glass var och en av oss, den ena smaken lika god som den andra och det tar aldrig slut…! Dessutom rör vi oss i en hastighet av…?…snurrandes motsols i en galax som är i ständig rörelse tillsammans med oss, där vi får uppleva solen om dagen och stjärnorna och alla andra planeter om natten. Och på grund av dragningskraften så kan vi gå, stå, dansa, cykla, röra oss som vi vill, ensamma och tillsammans. Är inte det bara helt magiskt? Dessutom får vi lov att känna både ilska ,smärta, sorg, glädje, lust, eufori, stillhet, tacksamhet…och vi väljer själva. Så här blir det då jag sätter mig ner och skriver, det bara rullar på! Tillbaks till Rosendal nu…

Bibbie Friman var fotografen i söndags. Hon gör mycket personliga porträtt och jobbar även som fotograf på olika kurser runt om i världen där mest kvinnor går för att utveckla förståelsen för vilka unika gudomliga varelser vi är. Jag håller ju själv kurser i den kategorin, med inre skönhet som tema. Bibbie har ännu inte varit på mina Walk in Beauty men det ser jag fram emot.

Karin, ung modell och bloggare…

Maria som även jobbar på Kristallrummet var med som modell…

Aja, konstnär som haft atelje i Gamla Filmstaden i Solna under 20 år och som jag känner därifrån, passerade i skön grön hatt…

Blommorna på bordet…

och smycken vi fotade.

Vanya Pernilla, en av ägarna till Kristallrummet och vän sen många år.

Perfekt skir skönhet…

på betongens vackra yta.

Efterlämnat på väg till sortering…

Ätbart i kruka…

och i lådor.

En kvinna satt och komponerade brudbukett åt sin syster från självplocken.

Joshua väntade på att bli fotograferad.

Armand Mirpour, vän och musiker passerade, på besök i trädgården med en vän jag inte mött tidigare och vars namn jag inte minns. Armand har deltagit i projekt jag jobbat med och är en sån fantastisk varm och hjärtligt god person. Ren glädje varje gång vi möts!

På väg ut ur den organiserade trädgården till den vilda naturen möter jag den här häcken byggd av järnpålar med grenar packade  mellan. Genialiskt!

foto: Ingmari Lamy

Veden är staplad inför vintern, för dom vedeldade brödugnarna och värmespisar i växthusen…

Fortsättning följer! Jag känner mig så lycklig att ha hittat tillbaka hit till bloggen och att jag har med mig ny snabbare, enklare teknik!

Ingmari Lamy
  1. Kristallrummets smycken, modeller och fotografering i Rosendals trädgård… | Välkommen till Kristallrummets blogg writes

    [...] intensiv söndag i mitten på augusti åkte fotograf Bibbie Friman, Ingmari Lamy, Marie Flodén, Karin Petterson och jag till Rosendals trädgård med massor av smycken från [...]

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Ingmari Lamy
Ingmari är modell och konstnär samt håller i events och kurser i inre skönhet. Hon har varit omslagsmodell för magasin som Harper's Bazaar och Vouge, jobbat med fotografer som Bob Richardson, David Bailey och Gil Bensimon och gått visningar för Jeal-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto och Kenzo. Här delar hon med sig av anekdoter från förr och inblickar i de projekt hon driver idag.
Instagram: ingmarilamy