Goood old times -69

I met Henry Fonda at the Stockholm Filmfestival and saw the old classic movie Easy Rider. He was so great in that movie…and parts of the movie reminded me of the modeling at that time. I was not talking so much back then, it was all about feeling the moment, feeling the contact between me and the camera…the surrounding…the others. In this shoot for the New York Times fashion issue, at that time a monthly magazine, I was with Margaux Hemingway and Zolty. I remember how intense the feeling was between us, how holding the hands was like connecting our energies in a deep way, as if that moment was everything that mattered and we were  just living right then, just that moment.Inspired by Easy Rider, this picture comes close to that.

New York Times var väldigt prestigefullt att jobba för på den tiden, jag tror det var 69, vet inte säkert. Zolty,den manliga modellen var bara coolast av alla just då. Och Margaux, ja… hon ville hångla med mig men det var inte min grej! Det var väldigt speciella tillstånd man gick in i tillsammans, mycket närhet och kärlek och…momentet var ju just då vi tog bilden, sen blev det som vanligt igen. Bilden påminner mig om Easy Rider…men jag tog aldrig droger, det var inte min grej heller.

 

 

Ingmari Lamy
 1. Ulla-Marie writes

  Bilden är underbar och jag gillar verkligen filmen också, men vi kan nog konstatera att du inte hade varit så utomjordiskt vacker som du är om du hade tagit droger.

 2. Ingmari Lamy writes to Ulla-Marie

  Probably not! inte kännt mig lika vacker, tacksam och tillfreds antagligen men…tack för att du ser skönheten i mig…som säkert speglar skönheten i dig. Kram

 3. felicia writes

  Fin på utsidan och insidan, nu och då!
  Det skulle vara jätteintressant om du ville skriva något mer om tiden då du inte modellade. Vart i livet befann du dig då känslomässigt? Hur gick dina tankar?

  Kram!

 4. Ingmari Lamy writes to felicia

  Ja , tack Felicia, det är sånt jag gärna vill skriva om också. Och har gjort i tidigare inlägg. Jag tycker det är viktigt att ha just den balansen. Så det kommer! Att skriva blogg är en investering i tid också. I mitt liv just nu håller jag fortfarande på med att strukturera upp bilder så jag kan dela dom…och oss emellan, den nya dator jag skaffat har plötsligt inget minne alls på hårddisken så just nu går all tid åt att rensa ut för att få in nytt. Tack för din inspiration.

  Kram! Ingmari

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Ingmari Lamy
Ingmari är modell och konstnär samt håller i events och kurser i inre skönhet. Hon har varit omslagsmodell för magasin som Harper's Bazaar och Vouge, jobbat med fotografer som Bob Richardson, David Bailey och Gil Bensimon och gått visningar för Jeal-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto och Kenzo. Här delar hon med sig av anekdoter från förr och inblickar i de projekt hon driver idag.
Instagram: ingmarilamy