Peter Fonda in Stockholm

At Stockholm Filmfestival there was a face 2 face with Peter Fonda on stage when his movie Easy Rider was shown. He had humor, insights and said he wants to die in the middle of a shoot for a movie or on stage. He talked about acting as being like a drug and once you`re in it very hard to quit! Easy Rider was born as a vision one night and after 4 hours the script was ready and then it all started…the birth of an iconic movie about a time  with a rather rigid culture breaking loose into what so many were looking for: FREEDOM. In the end it`s a need of expressing something else, something longing deep inside and it was done in the movie by leaving the known and going out for the adventure. Peter Fonda was playing this very charming, reflecting, wise,handsome, caring character who in the end, in the last scene by the campfire ,said: ” We blew it. We failed” And then they were actually blown up by something so stupid as two men passing by in a car with a rifle, doing it for fun…

Peter eskorterades till biografen av ett helt mc-gäng

Jag ville få en autograf på handen mitt i autograf yran men la ner projektet.

Det var många som verkligen hade med sig något att skriva på. Jag hade bara kunnat fota av handen och sen minnas stunden då jag senare tvättade händerna. Ibland får jag släppa mina projekt!

Här i alla fall en början…

Intervju med TV och en glad Git Scheynius, festival director, i bakgrunden

På sin HD i filmen

och en delad joint…en av filmens många. Det var verkligen så stor del av kulturen på 70-talet. Jag kände mig som en ganska ensam betraktare på den tiden eftersom det fanns runtomkring mig hela tiden och jag deltog inte. Är det viktigt att vara delaktig för att få vara med eller går det att vara med utan? Var finns dom som är som jag var ofta min fråga då? Min egen värld var på många sätt fylld av inre starka upplevelser som säkert kan jämföras med drogupplevelser på vissa sätt men jag har inget att jämföra med. Jag blev bara en riktigt god betraktare. Och bra på att vara nöjd med mitt eget val och egen tid. Numera är jag otroligt mycket mer social än då. En Peter Fonda som i filmen hade jag gärna delat mycket med och idag  gärna fått ett samtal och möte med. Men jag känner mig nöjd. Något har fallit på plats. Utanförskapet har landat och känns helt. Undrar hur Peter lever idag?

Face 2 face , intervjuad av Caroline som skriver Fifty Scents här på Rodeo. Jag satt i salongen bredvid min dotter. En av våra mysstunder.

Ingmari Lamy
 1. Berit Hallström writes

  Älskar dig Ingmarie du skriver med insikt och humor. Kram

 2. jessica kerber writes

  Love it. looking forward to more and more
  Thanks
  jessie

 3. Ingmari Lamy writes to Berit Hallström

  Tack Berit! och vet du? jag älskar dig också

 4. Ingmari Lamy writes to jessica kerber

  Jessica! So more than great to see you here. I`m at my dads right now and will make dinner. Life is full of more and more. Overflow of love actually. Pray for Sabine. Her body is leaving this world very soon. Nick and Sinika are with her. Love u

 5. Ma writes

  Du var nog andlig redan då, som tjugoåring. Då är man ju kopplad till “något större” inom sig själv. Man känner sig mer som en iakttagare, som någon på besök i en värld där alla andra verkar “leva på” utan att fundera så mycket på saken. Då kan man känna sig ensam verkligen. Och annorlunda.

  Vad skönt att du känner dig mer delaktig nu, på ditt sätt. Du har nog lycktas integrera din andliga natur med att vara människa i den här världen. Underbart! Det är det som är så bra med att leva länge! Man lyckas vänja sig, förstå mer, tillåta mer, bli den man är mer, ta plats med den man är, njuta, känna tacksamhet och uppskattning mm.

  Jag tror att du haft en särskild uppgift med att vara i modellvärlden med all din andlighet och fina energi. Dels att själv få uppleva den mest världsliga av världar, på sätt och vis. Med allt fokus på yta och ungdom, pengar och flärd (med inslag av konstnärlighet förstås). Det måste vara en väldigt speciell upplevelse av jordelivet. Vilken erfarenhet! Dels har du fått sprida dina fina energier i den världen, ditt ljus och din visdom. Vilken uppgift! Och nu sprider du andlighet och skönhet på samma gång och visar världen att sann skönhet inte har någon ålder, den kommer inifrån och är mer andlig än fysisk. Så himla fint :)

 6. Ma writes

  Oj, min kommentar ovan skulle egentligen ligga till ditt senaste inlägg, ser jag nu. Om ditt liv 1968! Kram

 7. Ingmari Lamy writes to Ma

  Du skriver så vackert Ma och jag tackar dig. Det spelar ingen roll vilken bild du kommenterar till. Det är uttryck av ett och samma i alla. Jag hoppas verkligen få en möjlighet att dela med mig så mycket mer av mina erfarenheter och att vi möts en dag. Kram till dig

 8. Ma writes

  Åh, det gläder mig att du uppskattar det jag skrev till dig. Ja, vad spännande om vi skulle springa på varandra någon gång. Vi får se om vi “vibrerar” så samstämt någon dag, att vi ovetandes stöter ihop någonstans. I så fall ska jag komma fram och knacka dig på axeln och säga att jag är Ma (även om jag egentligen heter något annat). Det lovar jag :)

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Ingmari Lamy
Ingmari är modell och konstnär samt håller i events och kurser i inre skönhet. Hon har varit omslagsmodell för magasin som Harper's Bazaar och Vouge, jobbat med fotografer som Bob Richardson, David Bailey och Gil Bensimon och gått visningar för Jeal-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto och Kenzo. Här delar hon med sig av anekdoter från förr och inblickar i de projekt hon driver idag.
Instagram: ingmarilamy