Life is what happens to you…

Life is what happens to you while you`re busy making other plans…( John Lennon) This is how it is in my life right now. The plan was to go and stay in Järna, a small place 1 hour south of Stockholm, bag already packed with sporty clothes, books and a lot of writing material to catch up with, visions of taking good care of myself with sleep, organically grown todd and long walks…in silence. That was the plan. While my carpenter friend was going to build a super platform in my flat. What happened is my dad in the emergency ward and he is not well at all. It has been 8 years of caring for and loving him since he had a stroke. 8 very different years. 8 years of growing up into not not just my will but what life wills. And now here I am, late at night , in the hospital listening to my fathers breath. Breath by breath. For how long still…

Grateful to this day of soft white snow

soft comforting snow

Breath by breath during the night until the early morning and then no more breath. He has left his body temple now. The body. So clearly a cloth, a garment of extremely unique beauty and perfection, like no dress in the world can compete with. The body. I miss his presence in the body. That is gone. The Love is still here and will always be. The Heart will never die. Deep love and gratitude to my dad, my family and all my friends who have been with me on this very special journey. On this first day of snow. Everything is covered in white soft snow. Temporary reality. Love and love in all it`s forms.

Under the soft white there is still green life

Min pappa finns inte längre. Kärleken till honom i mitt hjärta är enorm. Tacksamheten är enorm. Med varje minne som dyker upp blir tacksamheten större och verkligare. Saknaden är enorm. Just nu har jag inte fler ord…  en vacker snöfylld dag väntar utanför på att omfamna mig.

 

Ingmari Lamy
 1. Marie writes

  His beautiful legend shall live through you :) .Stay strong

 2. Ingmari Lamy writes to Marie

  Tack Marie. Kärleken och saknaden går verkligen hand i hand. Ingen saknad utan kärlek. Allt är väl med mig. Jag ska bara vila nu ett tag. Åka ut till naturens närhet. Kram

 3. Lucie writes

  Yes. Stillness. Just your heartbeat. Embracing you tenderly. Love!

 4. Ingmari Lamy writes to Lucie

  Feeling the tender embrace fully connected in my heart. Love to you sweet being of tremendous beauty

 5. Gitte-Marike writes

  Hej Ingmari!

  I felt the need to come back to this written piece and the comment section to thank you for sharing such private matters. This is life. It hurts losing a loved one, but when a loved one is at a certain age, we should also be very grateful that further suffering has been spared.
  I hope you and your family are well and I wish you all the best in the time coming.

  Puss och kram

 6. Blake Steele writes

  With your heart in this huge passage of life, for him and you.

 7. Siri writes

  Fina Ingmari, så vackert du skriver. Vilken resa… Allt gott till dig denna tid av saknad och tacksamhet. <3

 8. Line writes

  Så vackert skrivet ,, TACK

 9. Helena Yli-Koski writes

  Ingmari, så otroligt vackert du skriver. Jag blir djupt berörd….. massor av kärlek till dig i saknadens och sorgens tid. I kärlekens tid och det öppna hjärtats tid du har nu och framför dig. Var varsam med dig, vandra i skönhet.

  Kram

 10. Ellinor writes

  <3

 11. Ingmari Lamy writes to Gitte-Marike

  Tack fina du! Ja det är verkligen så att dom man älskar vill man alltid ska finnas och samtidigt så är vår tid här begränsad. Min pappa var både älskad och älskade oss alla på allra bästa sätt och han lämnade sin kropp då det var dags att göra det. Jag känner stor tacksamhet för det.

  Kram till dig

 12. Ingmari Lamy writes to Blake Steele

  A true initiation of knowing what is. Love

 13. Ingmari Lamy writes to Siri

  Tack kära Siri. Kram

 14. Ingmari Lamy writes to Line

  Tack till dig Line.

 15. Ingmari Lamy writes to Helena Yli-Koski

  Hela den här tiden har varit en vandring i skönhet och nu vandrar min pappa bredvid mig, befriad från ålder och smärta. Det finns bara kärlek.

 16. Ingmari Lamy writes to Ellinor

  Kärlek.

 17. Felicia writes

  I din text kändes döden inte kall eller mörk.
  Stilla, vacker och ångande av kärleken till din far.

  Jag skickar en varm kram

 18. Ingmari Lamy writes to Felicia

  Tack Felicia. Det stämmer, döden känns inte kall och mörk, den känns som en vacker passage, en befrielse på många sätt. Och kärleken är vägen att färdas på. jag känner stor tacksamhet till dom åren då min pappa var sjuk och jag fick vara nära på ett sätt som var väldigt kärleksfyllt.

  En varm kram till dig

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Ingmari Lamy
Ingmari är modell och konstnär samt håller i events och kurser i inre skönhet. Hon har varit omslagsmodell för magasin som Harper's Bazaar och Vouge, jobbat med fotografer som Bob Richardson, David Bailey och Gil Bensimon och gått visningar för Jeal-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto och Kenzo. Här delar hon med sig av anekdoter från förr och inblickar i de projekt hon driver idag.
Instagram: ingmarilamy