Early 70s London

Då jag bodde i Paris pendlade jag ofta över till London och jobbade där, mest för engelska Vogue men även för Nova och Harpers Queen, dom tidningar som var störst just då. Jag vet inte varför det var just så men det var dom som bokade mig och jag tror att det var så att jag var en del av en ny era modeller då, mer naturliga, inte så tillgängliga, lite mer som 70 talet var…the dawning of the age of aquarius (Hair). Early hippies! Mystik och andlighet skulle komma till ytan och bli accepterat som en del av livet.

Det här jobbet med Terence Donovan, som jag tror var för Vogue, tyckte jag speciellt om för han var helt med på att jag inte behövde posera och ändra ställning hela tiden framför kameran, utan bara vara närvarande, vilket innebar att få tid att vara i ett meditativt tillstånd. Jag minns så väl den känslan i just den här bilden. Inte kläderna, inte allt runt omkring men den djupa närvaron. Hela dagen var ganska magisk. Vi var på Hampstead Heath, rådjur och kaniner passerade. Det fanns ett lugn…undrar om något av det går att se på bilden? Eller om upplevelsen bara var i mig…

 

Ingmari Lamy
  1. Lucie skriver

    Det kanns! Och jag kanner igen kanslan! Sa vackert! Tack!

  2. Helena skriver

    Vackra vackra Ingmary, du utstrålar bliss på den här bilden!

  3. Ingmari Lamy skriver till Helena

    tack tack Helena. det är helt ljuvligt att sitta här ute i Järna vid brasan med snöstormen utanför och få ett så vackert meddelande från dig. En varm kram

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Promotion
Ingmari Lamy
Ingmari är modell och konstnär samt håller i events och kurser i inre skönhet. Hon har varit omslagsmodell för magasin som Harper's Bazaar och Vouge, jobbat med fotografer som Bob Richardson, David Bailey och Gil Bensimon och gått visningar för Jeal-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto och Kenzo. Här delar hon med sig av anekdoter från förr och inblickar i de projekt hon driver idag.
Instagram: ingmarilamy
Three white beauties! Flown in to a casting in Hamburg for a hair job. There was about 30 of us. Oh I was taken by the extraordinary personalities and would have loved to sit at a dinner table for hours with them hearing all the magic life stories. This  has been an extraordinary day. Grateful #love #modelling #meetings #friendships #adventure #agingwithgrace#wusdom#whitehair #lovethebeautyofitall