A little glamour from the past while the snow storm covers all in white outside…

Sitter vid brasan inne på Kulturhuset i Järna och jobbar lite. Snöstormen har ställt till kaos överallt idag… här är det bara lugnt och vackert. Jag har pulsat i snö upp till knäna, kramat snöbollar med bara händerna, känt kylan och värmen och bara dansat runt och skrattat. Är jag galen? Absolut! Totalt vild och galet tacksam för livet. Att jag har en kropp! Att jag lever! Och just nu känner jag för att dela lite glamour från 70-talet

foto: Bill King

Dom här bilderna har Bill King tagit för Harpers Bazaar i N.Y. sent 60-tal eller tidigt 70-tal. Gud, vad jag saknar Bill nu när jag ser bilderna! Tänk om han kunde vara just här nu, så härligt vi skulle kunna prata med varandra om allt möjligt, dåtid och nutid. Då ÄLSKADE jag dom här kläderna! Med Bill var det antingen lugnt, som här och jag kunde röra mig subtilt och jobba mycket med händerna. De var ett viktigt verktyg att uttrycka mig med då. Händerna talade ett speciellt språk med mycket känsla. Jag gjorde också makeup själv, för det mesta. Som här. Jag var extremt noga med att bygga grunden och sen jobba utifrån ansiktsformen med skuggor, fördjupa på vissa ställen och lyfta fram med ljus på andra. Ögon locken var en riktig konst att skulptera. Highlight inne vid ögonvrån och en dot mitt på ögonlocket lyfte fram ögonen. Det vore roligt att göra lite sminkjobb nu och se om kunskapen sitter i. Nuförtiden sitter jag annars bara ner i sminkstolen och blundar medan sminkösen gör sitt. Nu kallar snön och mörkret till en kvällsvandring.

Ingmari Lamy
 1. ajaychouhan writes

  lovely dresses you got there ,it is what we call in india high fashion garments with lots of embroidery which we do in our factory here in new delhi,india,if you need any assistance or if you need to get any new sampling done,contact me,good luck,happy holiday season to all of you in sweden
  regards
  ajay chouhan

 2. Ingmari Lamy writes to ajaychouhan

  Thank you. I am not in the garment bussines but if I one day will be I shall think of contacting you. Wishing you all a beautiful holiday as well.
  Greetings
  Ingmari lamy

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Ingmari Lamy
Ingmari är modell och konstnär samt håller i events och kurser i inre skönhet. Hon har varit omslagsmodell för magasin som Harper's Bazaar och Vouge, jobbat med fotografer som Bob Richardson, David Bailey och Gil Bensimon och gått visningar för Jeal-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto och Kenzo. Här delar hon med sig av anekdoter från förr och inblickar i de projekt hon driver idag.
Instagram: ingmarilamy