Golden 70s

The weave between then and now continues…still in the silent snow landscape playing in the snow and in my hotel room resting. In this reality time preparations are being made for my fathers funeral. That is my very private story. So I`m grateful to the old photos that can tell another story from another time at this moment…and that they can exist together at the same time.

Very early 70s for Harpers Bazaar with Bill King and I did the make up myself again. I lived a double life in the sense that I really loved using my face as a canvas to paint on and as soon as the job was done I took my make up off and never wore any in private, not even for parties. Here I played with creamy gold and white, gold on eyebrows, gold on eyelids and gold on eye lashes. First I put normal waterproof mascara on the lashes to create a base and then the creamy gold on top. The skin was with a light base and then shades and highlights. The editors were amazed by my make up, they really liked it and even though there was a makeup artist there at that time, they let me do my own and Bill KIng wanted me to do it as well. Every time I mention him I wish he was still here. We had such a good time together. Now it`s good night time for me. Today was Sankta Lucia here. Bringing the light. Light into the darkness. No light without the dark. Good night.

Ingmari Lamy
 1. Jessica writes

  Så härligt att läsa att du gjorde din egen make up! Hur konstigt skulle det vara idag om modellerna gjorde det? :) Kram Jessica

 2. alice writes

  så häftigt att du gjorde ditt eget smink, jag kan tänka mig att det gav en helt annan uttrycksfrihet för dig i modellandet, eller hur ser du på det? var det vanligt att modellerna fick sminka sig själva? kram från ett fan!

 3. Ingmari Lamy writes to Jessica

  Ja, eller hur. Det är verkligen ett eget yrke nu, make-up artist. Ibland önskar jag att dom skulle betrakta ansiktet dom sminkar mer och inte gå efter en mall. Det är vissa saker som inte passar mitt ansikte alls t.ex mörkt ovanför ögonfransarna, en linje, det blir som ett mörkt hål. Om det inte är sotat runt om. Det funkar bra.Ibland blir jag glatt överraskad av något jag själv inte skulle tänkt på, som blir jätte vackert! Det handlar alltid om att släppa taget om dom egna ideerna och ge sig hän till att bli sminkad, oavsett resultat. Det är ok att säga ngt förstås men att släppa taget om sin egen bild är ett av modellens attribut och gåvor. Kram till dig.

 4. Ingmari Lamy writes to alice

  Jag tyckte väldigt mycket om att sminka mig till jobb. Att göra mitt ansiktscanvas slätt först och sen bygga på, med mer eller mindre. Det var en ytterligare dimension till arbetet. Speciellt eftersom jag aldrig sminkade mig privat, efter jag fyllt 19 och började som modell. Jag både sydde kläder själv och målade långt innan jag blev modell och det fortsatte jag med kan man säga, skapade kläder eller modellade kläder, målade tavlor eller mitt ansikte. Jag slutade måla då, tyvärr. men fortsatte med kläder. Gjorde även en egen klädkollektion på 90-talet. Under några år i början av min karriär så sminkade modeller sig själva, jag vet inte i vilken utsträckning, då jag väldigt sällan jobbade med andra modeller. Dom flesta serier jag gjorde för tidningar var jag själv och jag gjorde aldrig några katalog jobb och nästan inga reklam jobb. Men det var aldrig några sminköser med på resor t.ex. Kram till dig Alice

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Ingmari Lamy
Ingmari är modell och konstnär samt håller i events och kurser i inre skönhet. Hon har varit omslagsmodell för magasin som Harper's Bazaar och Vouge, jobbat med fotografer som Bob Richardson, David Bailey och Gil Bensimon och gått visningar för Jeal-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto och Kenzo. Här delar hon med sig av anekdoter från förr och inblickar i de projekt hon driver idag.
Instagram: ingmarilamy