Musik, Podd

Nytt avsnitt! #146 – Robert Zillén

IMG_5685

Favvo-personen Robert Zillén är tillbaka i podden för tredje, kanske fjärde gången <3 Som vanligt blir det mycket rap, tex nya Stor & Seinabo Sey-samarbetet, men även något så otippat som en låt från Så Mycket Bättre nämligen Freddie Wadlings tolkning av Little Jinders “Luft För Dig”.

Lyssna här.

Låtlista:
The XX – On Hold
Stor ft. Seinabo Sey – Vägen Hem
Freddie Wadling – Luft För Dig
Tinashe – Sacrifices
Mango Trice – Running (Bella Boo Remix)
Lil Yachty ft. Shake – Rewind
Bonobo – Kerala

Peter Björklund
Promotion

Musik, Podd

Nytt avsnitt! #145 – Noshin Davarasl & Natasa Aleksov

noshin natasa

Noshin Davarasl och Natasa Aleksov är två fjärdedelar av partysäkra dj-kollektivet Ladieslovehiphop och den här veckan representerar de sitt klubbgäng i Jenny & Vänner med bland annat ny ospelad svensk r’n’b och trap. Dessutom: ett smakprov från Young Leans och Yung Guds kommande album som Död Mark!

Låtlista:
Parham ft. Cherrie, Leslie Tay & Kristian Florea – Håller mig vaken (remix)
Roy Woods ft. Ty Dolla Sign & 24 Hours – Only You
Södra Station – Hatar att jag saknar dig
Baba Stiltz – BB 1-2
ASAP Mob ft. ASAP Rocky & Skepta – Put That On My Set
Romare – Je T’aime
Ansiktet – Slow Motion
Magnus the Magnus – Area
Ramriddlz – El Dorado
Död Mark – Svarta Havet

Mer låttips från för och nu med Natasa och Noshin hittar du här.

Jenny Seth

Intervju, Musik

Veckans Vänner: Noshin Davarasl & Natasa Aleksov (Ladieslovehiphop)

ladieslovehiphop

Natasa Aleksov och Noshin Davarasl utgör dj-kollektivet Ladieslovehiphop tillsammans med Linda Napoles och Rebecca Tegegne.

Hej Noshin och Natasa! Vad jobbar/pysslar ni med?
– Vi driver kreativa hip hop kollektivet LADIESLOVEHIPHOP tillsammans med Linda Napoles och Rebecca Tegegne. Vi alla är DJ:s och evenemangsarragörer och skapar (förhoppningsvis) oförglömliga kvällar med de senaste och bästa låtarna just nu. En stor passion och vision vi haft sen start med LLHH är att samarbeta med artister och konstnärer som vi tror på och vill lyfta.

Har ni nåt kul på gång framöver?
– Javisst! Vi är just nu i en planeringsfas och arbetar hårt på att utveckla vårat koncept och ta allt ett steg längre. Klubbkulturen inom hiphop har ändrats ganska mycket bara de senaste 2 åren som vi har varit aktiva och därför vill vi ta vår tid till att utvecklas och göra saker annorlunda än när vi startade vår första klubb. Den närmsta spelningen som vi kan prata om i nuläget är GreenDoor Project den 12 november. Kom! Det blir jättekul!

 

Vilken favoritlåt från förr tröttnar ni aldrig på? Varför håller den så bra?
Natasa: – Aaliyahs I Miss You. Den var och är en låt som jag och min syster har som favoritlåt och en låt som väcker många minnen. Älskar Aaliyahs röst och många av hennes låtar.

 

Noshin: – Kanye West – Heartless. Prodden är otrolig. Texten är otrolig. 808s & Heartbreak är mitt favoritalbum med Kanye och Heartless är lätt en låt som står ut på albumet och i hela hans katalog.

 

Vilken låt har ni älskat mest det senaste året och varför?
Natasa: – Alicia Keys In Common. Älskar den för hennes röst, texten och produktionen är en genialisk bakelse.

 

Noshin: – Cherrie “Mig Själv/Menat”. Cherrie är en artist som jag har saknat under hela min uppväxt och jag är extremt glad att unga tjejer runtom i Sverige får växa upp och se upp till en underbar ung kvinna som henne. Hennes album Sherihan är nog det mest spelade album i hela min katalog detta år, trots alla otroliga musiksläpp, och det är asfett att Cherrie själv har proddat Menat som är mitt favoritspår på skivan.

 

Vilken var den senaste låten ni lyssnade på och vad gjorde ni när ni hörde den?
Natasa: – Jag var på kontoret och lyssnade jag på MIKNNA’s låt Trinity ave. Rebecca Tegegne tipsade mig om denna duo för någon vecka sedan och jag älskar deras sound och tror verkligen att dom kommer leverera feta grejer framöver.

 

Noshin: – Jag var i skolan och pluggade då jag håller på och skriver min kandidatuppsats och jag lyssnade på Ana Diaz låt “Hård mot världen mjuk mot mig” som är en låt som ger mig gåshud varenda gång jag hör den. Ana Diaz är verkligen av de bästa låtskrivarna vi har i Sverige som vi borde uppskatta mer än vad vi gör.

 

Hur vill ni att ny musik ska låta just nu?
Natasa: – Jag vill att musiken ska vara fri och egen och inte beroende av att sättas i ett fack av genrer utan en blandning av det bästa som i slutändan gör resultatet unikt.

Noshin: Gränslöst. Dynamiskt. Mer fokus på bra produktioner med riktiga instrument, det saknar jag idag. Och jag vill verkligen ha mer konceptalbum där det finns en tydlig röd tråd igenom hela skivan. Det ska kännas som ett helt projekt och inte en samling av singlar. Exempel på detta:

GoldLink – Spectrum

 

Nao – In The Morning

 

Frank Ocean – Self Control

 

Solange – Junie

Jenny Seth

Musik, Podd

Nytt avsnitt! #144 – Mattias Larsson Polanco & Hugo Johansson

14787465_10153752482426504_50906127_o

Vilken musik passar bäst att lyssna på när man åker längs Rodeo Drive i en röd nercabbad Maserati? Eller när man är i Malibu på fest med nån som kanske heter Josh? Det vet Mattias Larsson Polanco och Hugo Johansson, hjärnorna bakom fina festen Love Potion respektive Uppsala-festivalen Poplands. De har med sig massor av osläppt grym musik som är så somrig att vi glömmer att det är oktober.

 

Låtlista:
Like Leslie – Sendagaya Station
Sultan Shakes – Interstellar Love (Young Marco’s trybal dub)
Travis Scott & Rae Sremmurd – Swang (remix)
Fantastic Man – Trance Sexual
Karim Sahraoui – Le Jardin Bleu
Kenny Duo – Jungle in Old Town
Shakarchi & Straneus – Hisingen
Gaika – Little Bits
Royer – Summer Madness

Jenny Seth

Musik

Veckans vänner: Mattias Larsson Polanco & Hugo Johansson

14799930_10153752482486504_381007167_o

Hej ! Vad jobbar/pysslar ni med?

Mattias: Hallå! Just nu pluggar jag samtidigt som jag pysslar med musik på olika sätt.

Hugo: Jag har blivit någon slags hovpoet och skaldar dikter om olika DJs och artisters storhet. Så det gör jag en del. Sen spelar jag ganska mycket skivor och ganska mycket Civilization V. Två gånger om året gör jag en festival i Uppsala.

 

Har ni nåt kul på gång framöver?

Mattias: Jag och Nadja Chatti har tillsammans skapat en compilation-etikett med olika producenter och det första släppet kommer ut i slutet av oktober!

Hugo: Några roliga spelningar, en festival att planera.

 

Vilken var den senaste låten ni lyssnade på och vad gjorde ni när ni hörde den?

Mattias: Adagio – Listening Pleasure, satt på buss 515 hem från stan och tittade på allt grått genom fönstret.

 

Hugo: Enligt youtubes historik är det den här osannolika collaben mellan EDWARD SNOWDEN och Jean-Michel Jarre. Jag tror att jag och min rumskompis Olof satt och fnissade i soffan. Vi älskar Snowden.

 

Vilken favoritlåt från förr tröttnar ni aldrig på? Varför håller den så bra?

Mattias: Givetvis är det världens bästa låt: Marvin Gaye – Inner City Blues. Ett mästerverk, så mycket soul att jag aldrig tröttnar.

 

Hugo: Jag älskar disco-boogie, även fast det egentligen är ganska cheesy. Just den här måste vara ett av genrens största epos. Men vad betyder ens plane love? Men den här låten har allt, härliga trummor, en kvart-i-tre-vänlig refräng, rullande bra bas, och den heter något med love. Det känns som alla bra boogie låtar har love i titeln.

 

Vilken låt har du älskat mest det senaste året och varför?

Mattias: Les Yeux Orange – Coco, en edit på en gammal fransk funkig neo soul låt. Älskar den för att den tar mig till andra platser än var jag befinner mig just nu – typ Bahamas!

 

Hugo: ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba. Som alla andra (?) älskar jag allt från Superconcious Records.

 

Hur vill du att ny musik ska låta just nu?

Mattias: Ny musik ska låta gammalt hur logiskt det nu än låter.

Hugo: Funkigt och härligt oavsett genre. Det här är en ny skivan som jag tycker är ganska bra. Den funkar både i baren, på klubben och som soundtrack när man kör deity-campaigns på Civ V.

Jenny Seth
Jenny & vänner

Jenny & Vänner är en podcast och en blogg. Båda är fulla av den bästa nya musiken och görs av Jenny Seth och Peter Björklund.

jenny@rodeo.net
peter@gfc.nu

Alla J&V-avsnitt på itunes