Musik, Podd

Jenny & Vänner Special: Josefine Jinder & Fiona FitzPatrick

Instagram 5

“Du var kär i mig. Och jag var kär i dig också.”

Mätarna slår över på rött ganska många gånger i årets första Jenny & Vänner Special med två av Sveriges bästa, snyggaste, stökigaste, roligaste och mest högljudda popstjärnor: Josefine Jinder och Fiona FitzPatrick. Ett extra kärleksfullt avsnitt där du hör hela historien om hur Josefine och Fiona gått från att vara två ganska ensamma själar utan någon bästa kompis och med ganska hård inställning till andra tjejer, till att hitta både varandra och någonting mycket större. Det blir också premiär för en helt ny remix på Rebecca & Fionas Sayonara och ett exklusivt smakprov på två kommande släpp.

Den här specialen är en del av årets första Rodeo Wave. Läs intervjun i text och se Märta Thisners fantastiska bilder här!

Jenny & Vänner Special – Josefine Jinder & Fiona FitzPatrick by Jennyochvanner on Mixcloud

Låtlista:
Little Jinder – Random Folk
Little Jinder – Dö
Rebecca & Fiona – Sayonara (Salvatore Ganacci remix)
Little Jinder – Vita Bergens Klockor
Rebecca & Fiona – Baby (demo)
Little Jinder – Åskan går
Toys For Boys – Rosa Helikopter
Little Jinder – Sommarnatt

Jenny Seth
Promotion

Musik, Podd

Nytt avsnitt! #121 – Amie Bramme Sey & Fanna Ndow

12630874_10153155325146504_1896644338_o

Fanna Ndow & Amie Bramme Sey

”Det är inte så hög kreativ höjd men det är fett roligt.”

Sveriges bästa kusiner gästar veckans avsnitt! Amie är en av våra absoluta favoritröster i radio/face i rutan och Fanna är hjärnan bakom viktiga boksuccéen Svart Kvinna – tillsammans tar de med sig sina mest lyssnade låtar just nu. Det blir ”zombie-congatåg” mellan LA, London, Dominikanska Republiken och Etiopien och så babblar vi om Erykah Badu i rollen som fairy godmother och hur nice det är att Young Thug beskriver sin klädstil som ”fly like a witch”.

Jenny & Vänner #121 – Amie Bramme Sey & Fanna Ndow by Jennyochvanner on Mixcloud

Låtlista:
Kanye West ft. Kendrick Lamar – No More Parties In LA
Champion + Four Tet – Disparate
Young Thug – Serious
Mikael Seifu – How To Save A Life (Vector of Eternity)
Erykah Badu – Trill Friends : Badu Whodini rough mix
Desiigner – Panda
Luny Tunes – Mayor Que Yo 3

12557642_10153155325161504_1342505827_o

Jenny Seth

Musik

Veckans Vänner: Amie Bramme Sey & Fanna Ndow

12596856_10153155324726504_433098309_o

Fanna Ndow och Amie Bramme Sey är kusiner och veckans vänner i J&V.

Vad jobbar/pysslar ni med?

Fanna: Jag är frilansskribent och kommunikatör. I höstas gav jag boken Svart kvinna som baseras på ett instagramkonto jag startade i mars 2014. Köp den här lol.

Amie: Jobbar som journalist på Aftonbladet TV! Bloggar på Rodeo och dj:ar lite då och då.

 

Har du nåt kul på gång framöver?

Fanna: Massor! Men väldigt mycket är i planeringsstadiet. Men hela våren ska jag föreläsa om boken på olika platser i landet.

Amie: Gosigaste nånsin dvs filmfrukost på BioRio. Kom och kolla dokumentären ”Martha & Niki”. En film om systerskap och dans. Lika delar feministisk dunderpepp och värme. Jag håller ett samtal med regissören Tora Mkandawire Mårtens och dansaren Niki Tsappos efter. Perfekt söndagsaktivitet!

 

Vilken var den senaste låten du lyssnade på och vad gjorde du när du hörde den?

Fanna: Sultan – Rapta Tonight. Jag tittade för första gången på videon till den här feta låten och blev extremt besviken. Hade föreställt mig en mycket hårdare video och så va den sååå fattig. Antiklimax. Lyssna på låten men titta bort.

 

Amie: Jag lyssnade på Schoolboy Q – Gangsta och skummade genom ett manus om att Danmark inför språkkontroll på vissa klubbar. Vart är världen på väg?

 

Vilken favoritlåt från förr tröttnar du aldrig på? Varför håller den så bra?

Fanna: Från förr… Så vagt.. Det finns så många. Men Buena Vista Social Clubs hela album med samma namn tröttnar jag aaaaaldrig på. Och framför allt låten El Cuarto de Tula. Den är så bra för att den passar typ alla sinnesstämningar. Den är melankolisk och sorglig och svängig och vacker på samma gång. Man kan gråta och dansa samtidigt till den.

 

Amie: Typ ALLT med Alicia Keys! En av hennes bästa låtar plus bästa videos är lätt ”You dont know my name” (S/o Mos Def ah juste Yasiin Bey!). En låt från en magisk era dvs tidigt 00-tal. Fan va tacksamt det var att vara 16 år och rnb-gyal 2003!

 

Vilken låt har du älskat mest det senaste året och varför?

Fanna: Svår fråga… Men jag tror att det måste bli King Kunta av Kendrick Lamar. Asså. Har inga ord. Den är nog lite som El Cuarto de Tula! Jag känner så många olika känslor när jag hör den. Typ ilska och stolthet, kämparglöd och mod. Plus att vi blastade den typ om och om igen förra våren på spelningar folk hypade varje gång.

 

Amie: Jag lyssnade väldigt mycket på Kali Uchis under 2015. Älskar hennes röst! Crazy sexy cool estetik i musikvideos och klädstil. Hela hennes uppsyn är ba bomben!! Här är hennes två bästa låtar enligt mig:

 

Hur vill du att ny musik ska låta just nu?

Fanna: Jag vill höra mer från Cherrie. Jag älskar att hon har hela det här klassiska RnB-Queen soundet samtidigt som det känns modernt. Och det är på svenska! Det älskar jag ännu mer!

Jenny Seth

Musik, Podd

Nytt avsnitt! #120 – Jessie Granqvist

12546002_10153143973931504_1676654402_o

I lagerlokaler, i skogen, på klubben och på bästa dansmusikfestivalerna – det är där man hittar Jessie Granqvist (när hon inte gosar med hundar), antingen i dj-båset eller på dansgolvet. Numera finns hon också på Stockholms finaste nya dj-agentur Esperanto Music och den här veckan i Jenny & Vänner-studion. Hör hennes favorittechno just nu och vilka fester du inte får missa närmsta tiden!

Jenny & Vänner #120 – Jessie Granqvist by Jennyochvanner on Mixcloud

Låtlista:
Nthng – In The Afterglow
Harald Björk – Strings of Harald
Kalawila – Bhati Dilwan
Little Jinder – Dö
Acronym – Across the Baltic Sea
Tricks – Everywhen
Nina Kraviz – Let’s Do It
Lauer – Birsk
Hannah Holland ft IMMA/MESS – Lush

Hör mer av Jessies favoritmusik från förr och nu här!

Jenny Seth

Musik

Veckans Vän: Jessie Granqvist

12311306_10207919246409909_2672619681908998071_n

Hej Jessie! Vad pysslar du med?
– Jag jobbar på hunddagis 3 dagar i veckan, på ett lager 1 dag i veckan och som DJ på helgerna.

Har du nåt kul på gång framöver?
– Ja! Här närmast ska jag spela på Chalet i Berlin och på Sónar Stockholm. Sen har några vänner till mig dragit igång en festival i sommar som jag ska spela på tillsammans med en rad andra svingrymma DJs och producenter: offradarfestival.com

Vilken var den senaste låten du lyssnade på och vad gjorde du när du hörde den? :)
– Jag åkte precis tunnelbana och lyssnade på en kompis band på spotify! Dead vibrations – Reflections.

Vilken favoritlåt från förr tröttnar du aldrig på? Varför håller den så bra?
– Den här låten känns som grunden till det jag lyssnar och spelar idag. Jag minns inte var eller när jag hörde den för första gången tyvärr. Men jag vet att den fick mig att börja tänka på ett nytt sätt. Innan ville jag att det skulle hända mycket i musiken, jag ville ha stökig techno. Den här låten fick mig att inse tjusningen i mer avskalad minimalistisk musik. Den är lika bra idag som den var för 4-5 år sedan när jag först hörde den, och den kommer lätt vara lika bra om 10 år.

 

Vilken låt har du älskat mest det senaste året och varför?
– Den här låten har jag varit besatt av! Jag har spelat den ute 2 gånger och båda gångerna har skapat starka minnesbilder för mig. Låten är typ 15 min lång, men jag vill ändå aldrig mixa ut den – så mycket älskar jag den.

 

Hur vill du att ny musik ska låta just nu?
– Jag vet inte, nytt! Det får gärna låta som något jag aldrig har hört förut.
Jag tycker väldigt mycket om Evigt Mörker. När jag hörde han för första gången så hajade jag till och det lät verkligen som något nytt i mina öron. Här är en remix av honom som är med på den senaste skivan jag köpte.

Jenny Seth
Jenny & vänner

Jenny & Vänner är en podcast och en blogg. Båda är fulla av den bästa nya musiken och görs av Jenny Seth och Peter Björklund.

jenny@rodeo.net
peter@gfc.nu

Alla J&V-avsnitt på itunes