Musik

ILOVEMAKONNEN x DRAKE – TUESDAY (VIDEO)

Skärmavbild 2014-10-21 kl. 08.58.10Idag tisdag.. släppte ILoveMakonnen & Drake videon till ”Tuesday” :):

Peter Björklund
Promotion

Musik

P. Morris – Before You Disappear

Skärmavbild 2014-10-20 kl. 13.34.31

Mjuk, varm och luddig, perfekt för en måndag.

Peter Björklund

Musik

Nytt avsnitt! #73 – Finess

Finess 2

Hårt varvat med mjukt (precis som vi gillar!) blir det i veckans avsnitt när Finess premiärspelar ett par spår från sin kommande ep Produkt av min miljö och några andra favoriter just nu. Han avslöjar även dolda bagartalanger och hur han fick sitt artistnamn.

Låtlista:
Finess – Dom kallar mig
Kindness & Robyn – Who do you love
ASAP Rocky – Multiply
Duke Da Beast – No Reason
Travi$ Scott ft. T.I. – Quintana Pt 2
Siya – Real MVP
Finess – Produkt av min miljö
Thaiboy Digital – Bankroll
Teengirl Fantasy ft. Kelela – EFX (E-ternity edit)

Finess

Jenny Seth

Musik

TĀLĀ – Alchemy (Video)

Skärmavbild 2014-10-16 kl. 10.37.06

Som vanligt: <3

Peter Björklund

Intervju, Musik

Veckans Vän: Finess

jaouli-finess

Veckans Vän är Jaouli Akofely, mer känd under namnet Finess när han rappar. I veckans avsnitt delar han med sig av några spår från sin kommande ep och musik han gillar extra mycket just nu, men vi ville veta lite mer om låtar som präglat honom förr och nu.

Hej Finess! Vad pysslar du med just nu?
– Jag jobbar på en skola som vikarierande lärarae, så håller jag även på med musik så mycket jag bara kan. Hade videoinspelning nu i helgen för min kommande singel, sen så släpper jag epn Produkt av min miljö den 24 oktober så håll utkik efter den!!

Vilken är din bästa låt från förr?
– Fan den var svår, de e så många låtar från förr som jag älskar att lyssna på!
Men vi kan ta Ayo med låten västerort, för de va en av dem första låtarna som fick mig att fastna för svenskt hiphop så salute till Ayo ett öga rött!! Hade du släppt den låt så hade den fortfarande funkat, trots att de gått mer än 16 år, men den är en tidlös klassiker.

 

Vilken låt har du lyssnat mest å senaste året?
– Måste få nämna Clean Bandit med No Place I Rather Be, för mig är de absolut årets låt och jag får rysningar varje gång jag hör den så den måste även med för den tar mig till en speciell plats varje gång jag hör den, så om jag nu fick bara välja en låt så skulle det vara just den.

– Jag har lyssnat mycket på Money Trees med Kendrick Lamar, så sjukt fet låt!! Älskar hur hela låten är strukturerad, och att han även vågar leka med sin röst och testa på nya grejer, gör så att den låten får en helt annan känsla…

 

Vilken var senaste låten du lyssnade på och vad gjorde du då?
– Senaste låten var ASAP Rocky med Multiply. Hade precis vaknat på morgonen och sett att ja fått ett sms med en länk på och de var just den låten, blev så jävla hype direkt!! Galen låt!!!

 

Hur vill du att musik ska låta just nu?
– Jag vill att man ska pusha musiken och försöka sticka ut, och de hör man när man lyssnar på folk som Kendrick Lamar ASAP Rocky, Young Thug!! Ama bout that newschool shit….

Jenny Seth
Jenny & vänner

Jenny & Vänner är en podcast och en blogg. Båda är fulla av den bästa nya musiken och görs av Jenny Seth och Peter Björklund.

Alla J&V-avsnitt på itunes

jenny@rodeo.net
peter@gfc.nu

Senaste J&V-avsnittet: