Mode, Musik, Tävling

Vinnare!

För några veckor sen firade vi Air Max födelsedag med en tävling där vi ville få tips på låtar som får en att känna som man går på moln. Den som kammar hem ett par fina skor är Myle Le i Göteborg:

”Låten som får mig att sväva just nu är Chrishan med Gorgeous, den är så himla smörig men jag blir pirrig i hela kroppen och längtar till sommaren och värmen!”

Jenny & Vänners lyssnare/läsare har sjukt bra musiksmak! Här är några av de luftiga låtbidrag som vi gillar extra mycket:

Yung Lean – Solarflare

Pachanga Boys – Time

Mr. Carmack – Humbled

J. Cole – Crooked Smile ft. TLC

Wave Racer – Streamers

Just Friends – Don’t Tell Me

Purity Ring – Obedear

Fuckbuttons – Surf Solar

Frank Ocean – Songs for women

Jenny Seth

Musik

Lyssna på Future – Honest

Future-Honest_V2b_R2

Nu kan man lyssna på Futures kommande album ”Honest”. Vet ej hur länge det är tillgängligt så passa på!

Släpps 22 april!

Peter Björklund

Musik, Podd

Nytt avsnitt! #59 – Sanna Berg & Hugo Wittorf

hugo-sanna

”Helst vill de festa, sen vill de dansa och om det inte finns tillräckligt bra låtar så gör de låtar.”

Sanna och Hugo från grymma podcasten Vad Blir Det För Rap? berättar om partysugna rappers prioordning, dansen som killar gör medan tjejer twerkar och vilka rapstäder de helst skulle vilja åka till. Vi reder ut uttrycket Chiraq, lyckas enas om vem som är världens mest intressanta rappare just nu och spelar tre låtar med producenten Dun Deal. Bonus: Hugo testar att räkna upp medlemmarna i The Beatles.

Låtlista:
Tink ft. Jeremih – Don’t Tell Nobody
Dreezy – Chiraq
Milla x DMac – Woah
TĀLĀ – The Duchess
Mouse On Tha Track – I Mean That
YNW$ She Money ft. Steve – Tear It Down
Rome Fortune – Come & Get It
Yung Thug – Stoner (Evian Christ remix)
August Alsina ft. Fabolous – Get Ya Money

Signatur: Up To No Good
Artwork: Axel Hugmark

Jenny Seth

Musik

Veckans Vänner: Sanna Berg och Hugo Wittorf (Vad Blir Det För Rap?)

sanna hugo

Petter, Sanna och Hugo hänger med 3D Na’Tee

Den här veckan hälsar den andra av Sveriges två bästa musikpodcasts på i J&V-studion! Sanna och Hugo, två tredjedelar av Vad Blir Det För Rap?.

Vad jobbar/pysslar ni med?
– Vi gör podcasten tillsammans med Petter417. Ibland spelar vi skivor. Vi bloggar också på Nöjesguiden. Men det vi gör allra allra mest är att leta nya bra rap på internet.

Vilken favoritlåt från förr tröttnar ni aldrig på? Varför håller den så bra?
Sanna: – Finns ju så många! Vi tycker att Trinas Don’t Trip med Lil’ Wayne håller jävligt bra. Den är skitgammal, typ från 2005. Alltså den e så gammal att Lil’ Wayne rappar om att han INTE slickar fitta. Så jävla gammal låt, men en sån tidlös klassiker!

Hugo: – Jag minns fortfarande hur hela min inställning till svensk rap kastades omkull för flera år sen när Petter417 introducerade mig för On Ree och hans hit Ba! med Abidaz, C.U.P. och Marre. Så bra blandning mellan: amazing beat, rolig och allvarlig.Den är fortfarande min mest spelade svenska sång varje år sen den kom.

 

Vilken låt har ni älskat mest det senaste året och varför?
Sanna: – Den låt jag lyssnat mest på 2014 är Ty$ – Or Nah feat. Wiz Khalifa. Jag har lyssnat på den så mycket att jag är helt avtrubbad i förhållande till texten. Jag älskar att den är så enkel i sin form + att samplingen av Trillvilles ”Some Cut” är så jävla genialisk.

Hugo: – Jag älskade TeeFliis Rotating och spelade sönder den i somras. Förra året fattade jag på riktigt hur bra sång lät på DJ Mustard/Leauge of Starz/P-Lo-beats pga efter att innan mest suktat efter nya Slow Down/Gas Pedal/Up!/Yikin etc.

 

Vilken var den senaste låten ni lyssnade på och vad gjorde ni när ni
hörde den?

Sanna: – Yakki – Yah Yah feat. Young Thug. Vad jag gjorde? Panikgooglade för att se om Young Thugs och Yakkis samarbetsmixtape släppts än. Det hade det inte. Blev besviken.

Hugo: – Beatking – Stanky Franky. Vad jag gjorde? Studsade i kontorsstolen. Så nostalgisk, Beatking och jag är nostalgiska över 00-tals danshits från Dallas tillsammans. Han rappar på 5-6 MVG throwback-beats här.

Hur vill ni att ny musik ska låta just nu?
Sanna: – Jag skiter i hur det låter så länge Young Thug är involverad.
Hugo: – Tonåringar som gör extremt skränig, rå och ofärdig musik. Bara känslor utan finess (som allt detta). Eller tvärtom, snäll och mjuk rap+sång inspelad i dyr studio.

Har ni nåt kul på gång framöver?
– SVAR JA. Vi sänder pod live från Radio Skanstull den 14, 21 och 28 april kl. 19-20. Avsnitten dyker upp i vårt vanliga podflöde dagen efter.

Jenny Seth
Peter Björklund