Mode, Musik

Veckans Vän: Maria Pizzeria

maria

Veckans vän är en av de coolaste och gulligaste vi vet på internet: Maria Maleh, kanske mest känd under sitt alias Maria Pizzeria. Bloggare, stylist, fotograf och inte minst G.E.N.I.E.T. bakom Drake panties! I vanliga fall bor hon i London men ikväll haffar vi henne på hemmaplan i Sverige för ett avsnitt.

Hej Maria! Vad jobbar/pysslar du med?
– Allt och inget verkligen. Fyra långa dagar i veckan jobbar jag med två sociala media-konton för två skomärken; JuJu Jellies och Cat. Sen jobbar jag också med press för ett gäng andra märken. Ren produktplacering i media egentligen, men det innebär att jag får ge bort fina saker till fina personer. Resten av dagarna staljar jag och fotar lite också. Och så har jag en Nylon Japan blogg med Arvida Byström, vi gör bra grejer tillsammans. Jag spenderar väldigt mycket tid online på jobbet men tar faktiskt knappt upp datan när jag kommer hem, internet-marre kallar folk mig ibland, always online, never on time, men när jag är ledig gillar jag att käka och klappa djur på en bondgård nära mig.

siobhan

DJ Siobhan Bell i Cat boots. Styling av Maria Pizzeria, foto Arvida Byström, bild Maria och Arvida.

Vilken favoritlåt från förr tröttnar du aldrig på? Varför håller den så bra?
– Aaliyah – A Girl Like You. Den är bara så himla bäst! För mig handlar den om längtan och det är väldigt bra gung i låten. Aaliyah har alltid haft en stor plats i mitt hjärta

 

Vilken låt har du älskat mest det senaste året och varför?
– Det måste ju vara något med Yung Lean eller Drake helt klart. Jag fuskar med att säga en av varje: Yung Lean – Kyoto, jag gillar videon jättemycket och outfitsen!! Jag gillar att springa till låten, väldigt bra fart i låten! Och Drake – Connect, väldigt lugn och fina beats, jag gillar allt Drake (Jag har tom på mig Drake-trosor idag)

 

Vilken var den senaste låten du lyssnade på och vad gjorde du när du
hörde den? :)

– Kanye West – Slow Jamz (Feat. Twista & Jamie Foxx). Sittdansade på jobbet och hoppades på att tiden skulle gå snabbare så jag kunde åka iväg till Sverige!

 

Hur vill du att ny musik ska låta just nu?
Som min låt som jag knåpade ihop för tusen år sedan med lite hjälp och obligatoriska katt-mjaun. Hehe.

Har du nåt kul på gång framöver?
– Ska bara chilla i Sverige ett par dagar och ta igen all påskgodis och påskmust jag missat! Längtar väldigt mycket till att koma hem till mina fina syskon och katten!

Image (5)

Jenny Seth

Musik

Kidepo – Reds

kidempo

Blev idag introducerad för Kidepo, en 23-åring från London, nu boende i NY. Älskar produktionen, synten, basen och den svävande slingan. Inte supersåld på hans röst, ngn slags mash mellan Kwabs, Mnek och John Legend.

Trots detta, bra!

Peter Björklund

Mode, Musik, Tävling

Vinnare!

För några veckor sen firade vi Air Max födelsedag med en tävling där vi ville få tips på låtar som får en att känna som man går på moln. Den som kammar hem ett par fina skor är Myle Le i Göteborg:

”Låten som får mig att sväva just nu är Chrishan med Gorgeous, den är så himla smörig men jag blir pirrig i hela kroppen och längtar till sommaren och värmen!”

Jenny & Vänners lyssnare/läsare har sjukt bra musiksmak! Här är några av de luftiga låtbidrag som vi gillar extra mycket:

Yung Lean – Solarflare

Pachanga Boys – Time

Mr. Carmack – Humbled

J. Cole – Crooked Smile ft. TLC

Wave Racer – Streamers

Just Friends – Don’t Tell Me

Purity Ring – Obedear

Fuckbuttons – Surf Solar

Frank Ocean – Songs for women

Jenny Seth

Musik

Lyssna på Future – Honest

Future-Honest_V2b_R2

Nu kan man lyssna på Futures kommande album ”Honest”. Vet ej hur länge det är tillgängligt så passa på!

Släpps 22 april!

Peter Björklund

Musik, Podd

Nytt avsnitt! #59 – Sanna Berg & Hugo Wittorf

hugo-sanna

”Helst vill de festa, sen vill de dansa och om det inte finns tillräckligt bra låtar så gör de låtar.”

Sanna och Hugo från grymma podcasten Vad Blir Det För Rap? berättar om partysugna rappers prioordning, dansen som killar gör medan tjejer twerkar och vilka rapstäder de helst skulle vilja åka till. Vi reder ut uttrycket Chiraq, lyckas enas om vem som är världens mest intressanta rappare just nu och spelar tre låtar med producenten Dun Deal. Bonus: Hugo testar att räkna upp medlemmarna i The Beatles.

Låtlista:
Tink ft. Jeremih – Don’t Tell Nobody
Dreezy – Chiraq
Milla x DMac – Woah
TĀLĀ – The Duchess
Mouse On Tha Track – I Mean That
YNW$ She Money ft. Steve – Tear It Down
Rome Fortune – Come & Get It
Yung Thug – Stoner (Evian Christ remix)
August Alsina ft. Fabolous – Get Ya Money

Signatur: Up To No Good
Artwork: Axel Hugmark

Jenny Seth