Musik

Sweden Makes Music

JennyVänner

Jenny & Vänner drar till New York! Vi djar lite sam spelar in nästa avsnitt på ”Sweden Makes Music” som går av stapeln den 11 november i Brooklyn. Projektet genomförs för att hjälpa svenska artister att breaka i USA, kul tycker vi! Om du mot förmodan är på plats så är det bara att svänga förbi, det är gratis.

Osa här!

Peter Björklund
Promotion

Musik, Podd

Nytt avsnitt! #75 – Ghazal Amin & Cristian Dinamarca

ghazal dinamarca 3

Jenny & Vänner firar 75 avsnitt med ett äkta klubb-power couple som numera också kan kalla sig skivbolagsbossar över Sveriges nyaste heta label: Staycore. Ghazal Amin och Cristian Dinamarca spelar smakprov från sitt sprillans nya mixtape Slippers & Starburst och berättar en fin anekdot om en oironisk flöjt. Det blir också persiska prinsessor, romerska bad och en återupptäckt av världens alla hipsterfenomen. Bonus: Jenny sjunger Rozallas eurohit Everybody’s free (to feel good) från 1991 så fint hon kan.

Låtlista:
TALA – Everybody’s free
Cristian Dinamarca ft. DJ New Jersey Drone & Al T4riq – Flute attak
Murlo – Roman baths
Blastah & DeeJay KarFoX – Agressividadi Pa Nhos Rapaz
Jacques Greene – 1 4 me
Cristian Dinamarca – Zorna
Future – I be you (Away Message version)
Dj B.boy – Moh Cota x Aparentemente.
Niia & The Range – Body

ghazal dinamarca

ghazal dinamarca 2

Läs mer om Staycore och lyssna på deras första släpp här.

Jenny Seth

Musik

Premiär! Nya labeln Staycore bjuder på sitt första mixtape

staycore

Cristian Dinamarca och Ghazal Amin. Foto: Wasima.

Jenny & Vänner-favoriterna Cristian Dinamarca och Ghazal Amin har startat en label tillsammans och firar med mixtape och mäktig fest!

Hej Ghazal! Berätta allt om STAYCORE! Vad gjorde ni i sekunden nån (vem?) kläckte
idén om ett skivbolag?

– Det var jag som först kom på idén att starta ett skivbolag i somras. Jag låg i ett svettigt rum i Williamsburg utan AC och skulle precis gå upp för att gå och köpa iskaffe när idén föll på plats. Men *no man is an island* osv, hehe. Dagarna innan hade jag hjälpt min vän Jonna Mayer som då var label manager för Feel Up Records (Jillionaires label om det säger något) med att utveckla lite idéer och vi hade kommit in på lite lösa tankar om att vi ”borde starta skivbolag ihop”, eftersom vi båda har erfarenheter från all things musik men aldrig jobbat ihop. Samtidigt visste jag att Dinamarca letade efter en label att släppa sin musik på, men hade haft svårt att hitta något som passade hans kriterier. Och så hade jag alla mina talangfulla vänner och bekanta in mind som jag har turen att omge mig med, och kände bara att det vore så himla kul att samla alla på samma plattform. Så jag åkte hem till Sverige och reggade bolaget tillsammans med Dinamarca, och åkte sedan tillbaka till NYC och fick med Jonna på tåget som labelns grafiska designer och spirituella ledare. Labeln är nämligen lika många delar skivbolag som en livsfilosfi.

Vilken lucka kommer ni fylla i skivbolagsdjungeln?
– Det får tiden utvisa, men förhoppningen är att fungera som en uppsamlingspunkt för folk i krokarna som vill göra nyskapande musik som är relevant även bortom Sveriges gränser. Vi vill inte begränsa oss till några genrer eftersom den bästa musiken oftast är den som skiter i genrer.

Vad kommer ni släppa? Hur känner man igen en staycore-artist?
– Första släppet är Dinamarcas EP No Hay Break som kommer ut 2 december. Den är så löjligt bra och innehåller flera tighta features med både svenska och utländska artister. Sen kommer den följas upp av en remix-EP tidigt nästa år som har en lista över medverkande som är så överväldigande att vi knappt vet vart vi ska ta vägen. Efter det så har vi en rad vänner som vi vill lyfta fram, men det får man hålla utkik för längre fram. Den röda tråden är att samtliga är core as fuck, det vill säga har ett ärligt förhållningssätt till sitt musikskapande. Hur det translates till musiken är svårt att säga men det kommer märkas.

omslag_staycore_mix_001_rodeo

Var, när och hur ska man helst lyssna på ert nya mixtape? Vad får man höra?
– Sätt på mixen hemma, gärna högt på ett par ordentligare högtalare än datorhögtalarna. Gör i ordning en drink, välj ut kvällens outfit, ta din tid framför spegeln, sätt på mixen igen, skicka en selfie till personen du hade in mind senast du onanerade, bjud över lite vänner, sätt på mixen igen, babbla, flabba och sjung ikapp med låtarna. Nu är du redo för världens roligaste utgång.
Man får höra lite kommande material från Dinamarcas EP och man får höra en hel del exclusives från våra vänner runt om i världen (shout out till våra favoritlabels TrackMeet och NAAFI!). Men även några okända soundcloud-favoriter, lite 2005-Rihanna, lite ny grime, lite spanish version på Justin Bieber osv.

Hur ska ni fira allt detta göttiga?
– Med en stor releasefest på lördag i en hemlig lokal inne i stan, tillsammans med den fetaste line-upen på den här sidan av milliennieskiftet; Jammer från legendariska grime-crewet Boy Better Know, J-Cush från Future Brown som är labelboss på Lit City Trax samt KABLAM vår nya favoritproducent från Berlinlabeln Janus. Osa på staycore117.com.

webbflyer_staycore_finalversion

Varför får man inte missa festen?
– För att det kommer bli världens bästa fest, och det kommer suga jättehårt i efterhand att vara den enda som inte gick liksom.

Vad gör ni mer i höst och vinter?
– Vi kommer jobba på vårens släpp och så har vi några spelningar här och där, men allra mest taggade är vi på vårt nyårsgig; en femdagarsfest på en strand i Oaxaca, i södra Mexiko tillsammans med några av våra favorit-djs från runt om i världen. Helt overkligt kul!

På torsdag hör du Ghazal och Cristian gästa veckans Jenny & Vänner!

Tracklist STAYCORE 00001: Slippers & Starburst mix by Dinamarca & Ghazal:
01. Kei Kei ft Baby Face – Wait For A Minute (Spanish Remix)
02. EndgamE – Sniper Riddim
03. Lechuga Zafiro – Clitopad Riddim
04. Ko El Mas Completo – Mala
05. Maluca – Trigger (Brenmar Remix)
06. Konshens & J Capri – Pull Up To Mi Bumper (Ynfynyt Scroll Remix)
07. Dinamarca – ???? (feat Gnucci)
08. Vybz Kartel – It Bend Like Banana
09. Dinamarca – Zorna
10. Naos – Young Dot
11. 199? & Aqwea – Croydon 2 NJ (Blend)
12. La Materialista – La Chapa Que Vibran
13. Prince Rapid – N’ Ting
14. Al T4riq – Chiral (Blastah Remix)
15. Imaabs – Distancia
16. Rae Sremmurd – No Type
17. Kablam – Beatrix Tamphex Overdose
18. Dj New Jersey Drone – Energy Useeyz
19. Beyoncé – Video Phone ft Lady Gaga (Smurphy Bootleg)
20. Dinamarca – Flute Attak (feat Dj New Jersey Drone & Al T4riq)
21. Groundislava – Feel The Heat (Indecorum Remix)
22. D Double E – Easy
23. NA x Killatonez feat Ñengo Flow – Relación Pasajera (Zut Zut Youtellem Bootleg)
24. Rihanna – If It’s Lovin That You Want

Jenny Seth

Musik, Podd

Nytt avsnitt! #74 – Tony Karlson

Tony K 2

Waterworld, våta drömmar om producenter, rappare i bubblor och Vattenrum! Det blir flum ride och marint tema på hela veckans avsnitt som gästas av Tony Karlson, ett visuellt snille som är bra på både video, kläder och musik och jobbar tight med artister som Zhala och Beatrice Eli. Vi får höra vilka låtar Tony gillar extra mycket just nu och ett fint smakprov på hans egen musik.

Låtlista:
Honey Cocaine ft. Tory Lanez – Tha six
Zendaya – Replay (Nightstep Edit)
Vattenrum – crop010
Baba Stiltz – Ja Rule
Dej Loaf – We be on it
Tony Karlson – u will be more
Rich Gang – Life style (D33J remix)
Kendall Johansson – Courtesy Lafs
Drippin – Air Jordans

Tony K 3

Tony K 6

Hör fler av Tonys favvolåtar från förr och nu här!

Jenny Seth

Musik

Veckans Vän: Tony Karlson

tony-karlson

Hej Tony! Vad jobbar/pysslar du med?
– Jag går på en förberedande konstskola där jag främst mediterar, dekorerar och levererar. Förutom det, jobbar jag i alla former och hela tiden med Zhala som är en fantastisk konstnär och vän. Ibland spelar jag skivor, ibland leker jag style advisor, ibland regisserar jag musikvideos, ibland producerar jag musik men oftast sitter jag hemma och tänker/surfar.

– Här e en låt o ett klipp jag gjorde för nån vecka sen:

 

– Här e en video jag och Linn Marcusson klädde till gullbomben Beatrice Eli

 

– Här e en låt med Zhala som jag tycker e mkt bra:

 

– Här e ett exempel på hur d kan va hemma hos mig

 

Har du nåt kul på gång framöver?
– Jag ska till Island om någon vecka där Zhala spelar, jag bygger scenografin till varje spelning och har lyckats få in mig själv som en slags levande staty på scenen. På Island ska jag spela in en organisk erotisk konstfilm som kommer bli så fin :’’’))). I december ska jag regissera en musikvideo i Los Angeles o det ska bli wow YES,, zen i vår är det planerat att jag ska ha min första soloutställning och så hoppas jag ha tid att göra mer musik och allt annat. Massa Ql :;)

Vilken var den senaste låten du lyssnade på och vad gjorde du när du
hörde den? :)

– Jag tände precis en rökelse som heter astral sandal och lyssnar på Tinariwens skiva ”Emmaar”, den låter exempelvis såhär:

 

Vilken favoritlåt från förr tröttnar du aldrig på? Varför håller den så bra?
– Asså den här låten! Den här videon ^__*^^^

 

Vilken låt har du älskat mest det senaste året och varför?
– Asså jag har ju lyxen att ha fått lyssna på Zhalas kommande skiva ett tag nu och den är ju 10000% abou wow YES ni anar inte ::) den. är. så.
bra.
– Jag har älskat mest till den här;;))), den låter liksom så snuskig hehehhe

Vänta,, också den här videon!!!

 

– Och den här låten! MERELY ^___*33^

– Den här e oxå så fin! Och så snurrig

– Mkt bra remix ^*::Ä__^ MVG

– Stoppa pressarna!!! också att den här måste vara med på årets bästa, MÅSTE :)))

 

Hur vill du att ny musik ska låta just nu?
– Lika lekfullt och fritt som det här~~~*

Jenny Seth
Jenny & vänner

Jenny & Vänner är en podcast och en blogg. Båda är fulla av den bästa nya musiken och görs av Jenny Seth och Peter Björklund.

Alla J&V-avsnitt på itunes

jenny@rodeo.net
peter@gfc.nu

Senaste J&V-avsnittet: