Musik

Rae Sremmurd x Nicki Minaj x Young Thug – Throw Sum Mo

Screen-Shot-2014-09-01-at-10.37.59-AM

2014: Nicki remixar ”Danny Glover” -> Young Thug exploderar. Nicki remixar ”No Flex Zone” -> Rae Sremmurd exploderar. För att knyta ihop säcken/året är hon nu tillbaka med detta årets mesta nykomlingar.

Peter Björklund
Promotion

Musik, Podd

Nytt avsnitt! #79 – KABLAM

kablam

Musik som är jättesvår att dansa till, tuffa ljudlandskap och det bästa nya från Berlin blir det när veckans gäst får välja. Dj:n och producenten KABLAM bjuder också på en egen premiärlåt, en oblyg Birdman-sampling och den bästa förklaringen till varför Drakes Hold On We’re Going Home egentligen handlar om en hund. :)

LÅTLISTA:
Future Brown – Talkin Bandz ft. Shawnna, DJ Victoriouz
Tinashe & M.E.S.H. – Vulnerable (DAW is My Sewer)
Chargaux – I’m So Pretty (Kissey Remix)
KABLAM – Close(d)
Majid Jordan – A Place Like This (Lum Remix)
Nigga Fox – Asia
Kindness & Robyn – Who do you love (Joakim remix)
Lotic – Chunk
Lotic feat. Dr. Luke, Rabit, Sugur Shane, DJ Karfox, Big Hud, Fat Pimp – From the Front

Signatur: Up To No Good

kablam 2

Jenny Seth

Musik

A$TRAL PHARAO – Nepal

 

Skärmavbild 2014-12-05 kl. 15.23.01Malmöiten A$stral Pharao  är tillbaka med ”Nepal”. Själv åker jag till Dalarna, trevlig helg!

Peter Björklund

Intervju, Musik

Veckans Vän: KABLAM

kablam-veckans-vän

Hej Kajsa! Vad jobbar/pysslar du med?
– Jag skriver min C-uppsats i filosofi, vilket tar upp mycket tid just nu. På den tid jag får över, så är jag DJ och producent. Annars tycker jag det är asviktigt att ta sig tiden att prata och skratta med sina vänner, och att dansa.

 

Har du nåt kul på gång framöver?
– Ja! Jag ska remixa en låt på Dinamarcas nya EP, som ju är helt sjuk på ett ytterst bra vis. Snart kommer även en remix som jag gjort för Dan Bodan, från hans nya album Soft, som jag också högst rekommenderar. Musikmässigt annars så har det hänt så mycket den här hösten så det räcker och blir över nästan. Vi hade bland annat en kväll på Berghain med Janus label/klubbkoncept jag tillhör tillsammans med Lotic och M.E.S.H. Efter den kvällen tror jag vi alla kände: jaha, vad kan vi göra nu, efter det här? Vi var även i Krakow och spelade på Unsound festival, en mycket fin upplevelse det med.
Jag har nyligen flyttat till Stockholm och träffat extremt fina, smarta, roliga och nytänkande personer här som förgyller stadens klubbliv & mitt liv. Bland andra Cristian och Ghazal, som precis startat labeln Staycore, och så de som driver klubbkonceptet Evolver. De ska ha en fet fest den 27:e december på Slakthuset som jag ska spela på, tillsammans med bland andra Lotic och Palmistry!

Vilken favoritlåt från förr tröttnar du aldrig på? Varför håller den så bra?
Allting som jag har hört av Philip Glass känns tidlöst. Hela skivan ”Solo Piano” har gått på repeat medan jag har skrivit i höst. Jag älskar det repetitiva och de små nyanserna i det, samtidigt som det är omöjligt att inte bli berörd på ett emotionellt plan.

 

Vilken låt har du älskat mest det senaste året och varför?
– Det är nog Xen med Arca, men jag älskar albumet så mycket som helhet (något som extremt sällan händer mig) så det är svårt att välja ut en isolerad låt..

 

Vilken var den senaste låten du lyssnade på och vad gjorde du när du hörde den?
– Jag låg i sängen med slutna ögon och lyssnade på den här. Detta album är också mycket bra att hångla till.

 

Hur vill du att ny musik ska låta just nu?
– Jag är inne i någon slags ljud-period just nu då jag lyssnar mycket efter ljud som låter nya, konstiga eller fascinerande. Lyssnar mycket på små detaljer, som i ny RNB. Men älskar även maffighet, som på Arcas album. I och med att jag nyligen började producera själv så är jag skitfascinerad över hur en kan åstadkomma ljud, elektroniskt, som liksom låter som att de kommer från någon slags naturkatastrof, eller snarare från någon annan dimension eller värld. Jag gillar då sjuka ljud kombineras med dynamiska och emotionella element, och beats som en kan röra sig till. Lotic är sjukt bra på just detta:

 

– Alltså jag tycker ny musik kan låta lite hur som helst bara det rör upp någonting inom en. Det måste inte alltid vara jättebanbrytande, men det måste kännas mycket. Det kan vara förvånande, skithårt, rörande, shockande, svulstigt, rått, läskigt, sorgligt, extremvackert, as-svängigt, sexigt eller jättejättemjukt.

För massa bra låttips, kika in KABLAMs soundcloud!

Jenny Seth

Musik

αtu – vacant

Skärmavbild 2014-12-05 kl. 09.00.25

God morgon.

Peter Björklund
Jenny & vänner

Jenny & Vänner är en podcast och en blogg. Båda är fulla av den bästa nya musiken och görs av Jenny Seth och Peter Björklund.

Alla J&V-avsnitt på itunes

jenny@rodeo.net
peter@gfc.nu

Senaste J&V-avsnittet: