Musik, Podd

Nytt avsnitt! #104 – Johanna Schneider

FullSizeRender copy

”Den här låten är så pass bra att man inte alltid förtjänar att lyssna på den. Inte ens jag.”

Bossarnas boss över egna labeln Bossmusik och ena halvan av tunga dj-duon Sthlm Murder Girls gästar veckans avsnitt. Johanna Schneider älskar trummor och dansmusik som är mörk men där man kan ana ljuset i tunneln. Vi snackar punk, hat, mord, knarkmusik, rumänska rivieran och om när hon fick minimalkungen Ricardo Villalobos att materialisera sig ur tomma intet i en glasvilla i de spanska bergen genom att bara önska sig det tillräckligt hårt. Premiär för kommande Bossmusik-släpp och nytt från Leslie Tay och Cherrie!

Låtlista:
Vybz Kartel – Customer Care
Fabe – Sketch 3
Leslie Tay & Cherrie – Alla vill
Kalawila – Lönnmördare
DJ Koze – XTC
Paul Kalkbrenner – Mono Play
Yo Gotti & Yung Thug – Rihanna
Raw Constant – You Broke My Den
Yung Gud – Monster

IMG_2542 copy

Jenny Seth
Promotion

Intervju, Musik

Veckans Vän: Johanna Schneider

johanna-s

Hej Johanna! Vad jobbar/pysslar du med?
– Jag jobbar heltid och kontorstid (det trodde ni inte) på vårt älskade skivbolag Goldenbest. Där släpper vi artister som tex Joy, Maskinen, AnnaMelina och Movits. Vi är familj liksom. På helgerna jobbar jag som artistvärd och konsult:ar kring bokningarna på Under Bron och på Daytime Sessions på Trädgården med kingen Leo Forssell. Hmmm… jag köper skitmycket skivor som jag ibland spelar ute (läs: dj som alla andra) och så har jag ett eget litet vinyllabel för dansmusik som heter Bossmusik. Där släpper jag klassisk ”visa-var-skåpet-ska-stå”-house, som mina bästa kompisar råkar vara bäst på att göra. Fast alla vet att jag mest startade det för att kunna vara bossen av boss. Sista bossen liksom. Mitt mål är att alltid göra saker som både är business och pleasure. Då kan man göra roliga saker typ hela tiden som får ett värde som inte bara är att ha kul. Och så vill jag gå in i väggen ung. Det pysslar jag med.

 

Vilken favoritlåt från förr tröttnar du aldrig på? Varför håller den så bra?
– Min relation till den här låten är så lång, första gången jag rörde ett par cd-spelare spelade jag den här. Det var liksom minst hundra år sedan på en klassisk klubb i Uppsala som hette Orange. Än idag, säkert tre gånger veckan, sätter jag mig ner och analyserar den här jävla Ben Klock-remixen. Anledningen till att den håller är nog för att jag inte vet varför den håller. Jag har inte listat ut vad som gör den så jävla groovy. Obs lyssna med lurar!

 

Vilken låt har du älskat mest det senaste året och varför?
– Åh jag älskar så mycket. Och hatar så mycket. Det är så många låtar de senaste åren som fått mitt hjärta att vända sig tolvtusen varv i bröstet och som är värda att dö för. Vissa är så bra att man inte alltid förtjänar att lyssna på dom. Det här är en sån. Det är så avskalat men ändå så mycket drama. Och så är det Paul Kalkbrenner som har gjort den, och han anses inte som ”cool” och ”creddig” i min värld, och det finns inget bättre än när det som inte ”ska” vara bra är bra! Jag är så jävla glad att jag har kommit till en punkt där det inte finns någon guilt utan bara pleasure när det kommer till musik. Och känslan när man lyckas smyga in en ocreddig låt i ett set, och en cool kille kommer fram och frågar om track id och man ba HA! får svara nån sån o-cool låt/producent.

 

Vilken var den senaste låten du lyssnade på och vad gjorde du när du hörde den?
– Jag satt och försökte välja ut en låt till den här podden som inte var så gammal och kom att tänka på den där asfeta låten som Dorisburg spelade för mig igår. Och nu har jag jobbat till den på repeat. Jag står upp och jobbar varje dag, då blir det rätt lätt att jag råka dansa lite mellan mailen.

 

Hur vill du att ny musik ska låta just nu?
– Svår fråga, jag har egentligen en väldigt tydlig bild av hur jag vill att det ska låta när det kommer till techno och house… Men jag gillar saker som ifrågasätter normerna kring vad som är ”bra” och ”dåligt” när det kommer till populärmusik. Jag vill känna något när jag lyssnar på musik (classic lol), samtidigt som jag verkligen fascineras av musik som inte är nånting alls. Det här vill jag egentligen prata jättemycket om, men jag tror ingen är intresserad av att jag ska börja preach:a. Däremot får man komma hem till mig och prata om det hela natten om man vill. Men jag hatar nostalgi iaf, det är en sak som är säker. Var sak har sin tid!

 

Har du nåt kul på gång framöver?
– Det händer alltid feta grejer i Goldenbests lokaler på Hornsgatan, jag och Philippa (AKA Sthlm Murder Girls) ska få spela på vår första helt egna Daytime Session den 25 juli & efter sommaren ska Kalawila (AKA min BFF Robin Jonsson) släppa två överfeta låtar på Bossmusik. Sen har jag och queen Nadja Chatti kickat igång en sak som är jättespännande, som jag vill prata om, men som får vänta lite.

Jenny Seth
Peter Björklund

Musik

Nicolas Jaar – Nymphs III

b225f132

För mindre än en vecka sedan släppte han sitt album ”Pomegranates” för gratis nedladdning via twitter. Nu är han tillbaka med en EPn ”Nymphs III” som du kan streama via hans skivbolag Other Peoples hemsida, EPn ska släppas officiellt senare idag. Lyssna, mysigt som fan. 

Peter Björklund

Musik

Rayven Justice <3

Rayven-Justice

Mkt kul från Oakland-profilen Rayven Justice den senaste tiden. Idag släpptes ”Moved on” med Waka Flocka, samma konstellation släppte för några veckor sedan ”8-0″ och för ngn månad sedan kom remixen på ”Hit or Nah” med Keyshia Cole och French Montana. Får lite Jeremih-vibbar, roliga samarbeten (minus French :/) och bra produktioner.

 

Peter Björklund
Jenny & vänner

Jenny & Vänner är en podcast och en blogg. Båda är fulla av den bästa nya musiken och görs av Jenny Seth och Peter Björklund.

jenny@rodeo.net
peter@gfc.nu

Alla J&V-avsnitt på itunes