Kort uppdatering

Midsommar tornar upp sig strax bortom horisonten, är begravd i grejer före dess men hoppas hinna återkomma med någon sorts punktformad rapport från senaste veckan. Det var sju eller rättare sagt fem dagar som gick under arbetsnamnet “Stora musikveckan”, eftersom jag sprang på konserter med Group Doueh, Omar Souleyman, The Bear Quartet och Pixies, och dessutom ägnade mig åt allmänt WTAI:ande med Christopher Sander och Rulle Ljungström som självklara höjdpunkter (under fredagen, missade tyvärr hela lördagen och en enligt vad jag hört fantastisk Fever Ray-seans).

l_e84fb8ee2aeb8410682d35b6333f1812.png

Men det får alltså bli senare. Till dess, lyssna lite på nya Los Angeles-hoppet Zarrylade. Leo Elstobs omarbetning av hans Eyes above your head är ett av de finaste nya musikstycken jag hört i år. Ungefär så här föreställer jag mig att Miike Snow skulle låta om de under ett par varma julinätter campat på någon öländsk alvarsplätt och inte gjort så mycket mer än att sträcklyssna på Beyond the Wizards Sleeve-versionen av Midlakes Roscoe och dricka en och annan folköl.

Det låter som sommar. Ungefär, alltså.

Johan Wirfält
 1. chris writes

  jag vet inte om jag missat det, eller om det är så att faktiskt du har missat det; men varför har du inte skrivit något inlägg om The Crépes (liston/lissvik)?

  http://www.myspace.com/thecrepes

 2. Johan writes

  Varken eller, jag har fasen inte hunnit bara. Skäms! Men deras trespårs/tretums-cdr är jättebra, köpte den för 48 kronor av Dan förförra veckan. Undrar vad som händer om man stoppar in den i datorn?

 3. Moonie writes

  Vinnie Chase eller?

 4. chris writes

  gillar what else? som fan, dans körer och hur gitarrerna/trummorna är så jädra tighta. intervju i nästa rodeo hoppas jag!

 5. Adam writes

  Johan, stoppa in den i datorn, sen kan du ju bara råka ladda upp spåren på rapidshare, så gör du i alla fall mig lycklig. Det där enda spåret rippat från myspace behöver sällskap!

 6. krùger writes

  let’s go name-droppin’, cred-shoppin’, balloon-poppin’!

  :)

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion