Stoppa pressarna: Fally Ipupa till Gubbängen!

Man får aldrig glömma att kolla bloggenAfro Viking, en väldigt sympatisk site om modern musik från central- och västafrika. Gör man det kan man nämligen missa sensationella nyheter, som den här: Fally Ipupa kommer till Sverige!

Eller, rättare sagt: Fally Ipupa och hans 25 dansare och musiker kommer till Gubbängsskolan!

Man har ju varit på en del udda ställen för att se konserter med artister som ligger utanför de stora arrangörskonglomeraten. Men Fally Ipupa med soukousband på en skola i Gubbängen? Det är ungefär som om Jay-Z skulle komma till Borlänge.

Fally är en av de största stjärnorna i Kongos nya generation musiker, “den femte”. När jag var i Kinshasa i vintras dundrade hans r’n’b-hit Chaise Electrique från brusiga högtalare på varannat gathörn, och i början av januari fick han ett utsålt Zenith i Paris att gå bananas. Nu spelar Fally alltså i en Stockholmsaula, på långfredagen dessutom.

Skolka inte – eventuellt läxförhör hålls på påskdagen.

YouTube Preview Image
Johan Wirfält
 1. Molla writes

  FRÅGA:

  Har du läst intervjun med Johan Kling i Bon för något havlår sen?
  Känner du igen dig i beskrivningen av hans far?

 2. Marko writes

  Alltså jag tycker att man hittar väldigt många nya låtar på Afrovikings hemsida, riktigt roligt att det finns någon som promotar afrikansk kultur här i Sverige.

  Vet du vilka som driver denna sida?

  Annars tummen upp för http://www.afroviking.com

  samt för Johan Wirfält som skriver om roliga saker!

 3. erika writes

  Kul med tips om Fally Ipupa i Stockholm, och särskilt tack för länken till Afroviking!!

 4. Fally Ipupa bombhotad, vägrade följa långfredagspolicyn - Johan Wirfält | Rodeo Magazine writes

  [...] ett SMS från Steve Munsi, arrangören av kvällens Fally Ipupa-konsert på Gubbängsskolan som jag tjatat om på sistone. ”Skolan har blivit bombhotad, det blir ingen fest” stod det. Jag ringde upp Steve som [...]

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion