Kriget om avsugningskorven: Vad skulle Jesus göra?

Kristdemokraterna tar till nyskapande metoder i jakten på den försvinnande riksdagsspärren. Idag rapporterar Aftonbladet nämligen att “korvkriget trappas upp” i Simrishamn.

Det är förstås den på sistone så omtalade avsugningskorven som skördar nya offer.

Ni känner säkert till bakgrunden: Efter ilska på Tobisviksbadet i Simrishamn har en uppfinningsrik lokal korvmånglare som marknadsfört sin verksamhet med en affisch där en kvinnomun suger av en ketchupflödande hotdog, tvingats ta bort reklamskylten.

Reklamen ansågs sexistisk, ett “sabotage av kommunens jämställdhetsarbete”.

Och nu protesterar alltså KDU:s distriktsordförande Felicia Lundqvist mot kommunbeslutet. Under gårdagen stod hon, enligt Aftonbladet i rött läppstift och röda naglar, på torget i Simrishamn – och delade ut korv till förbipasserande:

“På magen har jag en skylt där det står ‘Felicias korvstånd, sug på den genuspedagoger’”, säger KDU- och korvkvinnan, och förklarar att det var fel att ta bort avsugningskorven eftersom det lika gärna kunde “ha varit en man på bilden”.

En lustig liten lokalpolitisk historia har därmed fått en minst lika underhållande fortsättning. Det är ju sommar och nyhetstorka, för mig får de gärna hålla på och tjafsa tills äppelodlarna i Kivik börjar skörda frukten någon gång i september.

Fråga bara: Om man, som Felicia Lundqvist, nu ska försöka extrapolera någon sorts politisk värdegrund ur rätten att sälja snabbmat genom bilder på människor som verkar ha oralsex med korv – är det inte liberala värderingar, snarare än konservativa, man kampanjar för då?

Jag spekulerar bara. Men vore jag en person som övervägde att rösta på Kristdemokraterna skulle jag antagligen göra det för att jag trodde att partiet kämpar för färre frisinnat sexualiserade bilder i vardagen – inte fler.

Oavsett. Som kristdemokrat finns det ju i sådana här lägen alltid en enkel fråga man kan ställa sig: What would Jesus do?

Svar: Ta det lugnt, ta en körv.

Johan Wirfält
  1. Zeth writes

    Personlig åsikt: Nej, det finns ingenting konservativt i skattefinansierade kulturradikala smakpoliser. Konservatismen handlar snarare om att skydda samhället från radikala utopister. Felicia är en hjältinna, är mycket stolt KDU:are.

  2. Mattias writes

    Den nya tidens media lyfter generöst fram begåvningsreservens röst, vare det kristen ungdom som rondellhundsmålande konstnärer. De intressanta tankarna dränks av det mikrofonkåta och desperata B-laget. Trots att artikeln tydligt redovisar att korvaktivisten på sannolika skäl kan misstänkas vara en halvidiot, har samme KDUare belönats med mer vind i sina PR-segel än vad många mer begåvade partikamrater kan räkna med under en hel karriär.

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion