#100 David Lynch säljer Obsession med en gråtande modellman och Hemingway

Du måste ladda ner och installera Adobe Flash Player för att kunna se den här filmen.

//

 

Vi inleder med att gräva i arkiven, tidigt 90-tal. David Lynch slår igenom och får över 14 Emmynomineringar för Twin Peaks, kanske världens mest obskyra TV-serie.

Han gjorde då fyra reklamfilmer för Calvin Klein Obsession, alla med inspiration från kanonmärkta författare och ett av deras mastodontverk. I del två ser vi en ung man i en tolkning ur Hemingways ”Och solen har sin gång” , en scen om den sortens kärlek som förstör hans liv. Besatt av olycklig kärlek…

David Lynch var ikonisk och superhypad redan då och han satte en stämpel för hög standard på reklamfilmerna hos CK. Två år senare skulle en reklamfilm för Calvin Klein bana väg för Kate Moss karriär och skapandet av en ny era inom mode. Eller ganska många eror faktiskt, allt från minimalist- till jeansmode, heroin chic och grunge. Men av alla Calvin Kleins reklamer är ändå David Lynch filmer allra bäst.

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net