Krönika, Mode

Robert C Duffy, twittrare

duffytwitter

Många visste nog inte vem Robert Duffy var för några veckor sedan. Marc Jacobs VD och högra hand sedan år tillbaka har inte direkt varit ett namn på allas läppar, men det förändrades när han upptäckte Twitter. Han meddelade direkt att han bara skulle twittra fram till och med Jacobs’ visningar under New Yorks modevecka och sedan sluta, vilket också var vad som hände och sidan är nu redan borttagen.

Det fascinerande med Duffys twitter var att hans frenetiska uppdaterade och att det inte bara kändes som en PR-grej, en kanal för att sprida information till fans. Snarare visade de senaste veckorna på en konstant kommunikation i båda riktningarna och Duffys twitter var ibland som att höra ena delen av en telefonkonversation – han skrev också att han läste varenda meddelande som skickades till honom från Twitteranvändare (“otherwise, what’s the point?”). Efter Marc Jacobs show ryktades det att scenografin var en idé som kommit från en student på Parsons designskola via twitter.

Jag funderar på om inte modeindustrin faktiskt lärde sig något viktigt av Duffys twitter, nämligen hur mycket de kan lära sig genom att själva kommunicera med sina fans. Jag tror inte fansen vill prata med PR-avdelningen utan direkt med teamet bakom märket. Jämför med Dolce & Gabbanas opersonliga twitterfeed. Vem vill kommunicera med den?

Duffy visade också att det är fullt möjligt att bara twittra under en begränsad period – vilket skulle göra det möjligt för även de mest busy personerna i företaget att ge världen full access.

Hela Marc Jacobs show var faktiskt väldigt smart. Duffy som twittrade. Den nedtonade kollektionen. Inga kändisar inbjudna.

Kanske inte så ärligt, men smart.

Rodeo
 1. saara writes

  *LÄSTIPS* helt off-topic men skulle vara kul om den här texten av Terre Thaemlitz lästes och kommenterades: http://www.comatonse.com/writings/allsinorder.html

  Reply

 2. Sara writes

  Det var ju nästan komiskt…

  Reply

 3. Sara writes

  Det var ju nästan komiskt…

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net