Mode, Recension, Världsturné

Balenciaga höst/vinter 2010

Matlådor, sovsäckar, plywood och kex. Till hösten blandar Nicolas Ghesquière in vardagliga ting i sin Balenciagavision. Kollektionen känns både sjuttiotalsretro och sedvanligt futuristisk. Kanske lite “computer age couture”, som Sarah Mower kallar det.

De vadderade boxiga kavajerna, vissa med pälsdetaljer, lär dyka upp i många modereportage framöver och inte mig emot. Tillsammans med de avancerat stickade tunikorna med fina high tech-färger räddar de kollektionen från att stagnera i de silvriga skiddräktsskräddade kostymerna som vi redan förknippar detta nya Balenciaga med. Och bländas vi av dessa kanske vi kan förtränga den där seriefigurs-”konsten”: Jag hoppas innerligt att vi slipper se de där “roliga” plaggen med citatcollage någonsin igen.

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net