Träffa duon bakom nya Rodeobloggen LISA/JON

GLADA NYHETER. Idag lanseras en ny blogg här på Rodeo: LISA/JON. Tänk mer populärkultur än endast mode, och innan du försvinner dit, träffa Lisa Ehlin och Jon Lax, duon bakom bloggen.

VAD GÖR DU BORTOM TANGENTBORDET?
Lisa__Beteende, Medie och Modevetare (min Masteruppsats i Modevetenskap är förhoppningsvis klar i sommar), storkonsument av musik, film och all annan populärkultur, mycket sporadisk Dj, frilansskribent.
Jon__Jobbar, läser, lyssnar, tittar, springer.

VILKA TRE SITER BESÖKER DU MEST?
Lisa__Twitter, Hype Machine och Ovguide
Jon__Facebook (tyvärr), twitter (tyvärr), de mp3-bloggar som för tillfället gör vad jag vill att de ska göra.

FINASTE LÅTEN/ARTISTEN JUST NU?
Lisa__Med betoning på fint då; Gayngs – The Gaudy Side of Town, Wild Nothing – Chinatown, How To Dress Well – Suicide Dream pt. 2, Phosphorescent – The Mermaid Parade, Kendal Johansson – Blue Moon.
Jon__Jag är hemskt förtjust i Drakes “Find your love” och Beach Fossils skiva.

VÅRENS BÄSTA BOK?
Lisa__Blivit mest facklitteratur, men av det lilla skönlitterära jag läst gillade jag Jonathan Ames – The Extra Man, Edmund White – City Boy och så läste jag äntligen Lars Gustafssons Tennisspelarna.
Jon__Jag hoppas att det är Yann Martels nya, den ligger här och tittar på mig än så länge. Annars är det Patti Smiths Just kids. Är också nyfiken på Birgitta Stenbergs nya. Och Sara Stridsbergs. Senaste John Ajvide Lindqvist var dock en stor besvikelse, platt och banal. Explicit övervåld som kompensation för haltande populärkulturella referenser. Om det var det du frågade alltså…

VAD HÄNGER PÅ VÄGGEN ÖVER DIN SOFFA?
Lisa__Stringhyllor med böcker och min brors antika filmprojektor.
Jon__En hylla med lite tavlor, två högar tidningar, en babushka och en lampa.

VILKET PLAGG SÄGER MEST OM DIG SOM PERSON?
Lisa__Jag har ett par Hopebyxor som alltid, alltid funkar, men som jag tyvärr knappt kan använda längre då tyget har blivit så slitet.
Jon__Antagligen ett par rutiga pyjamasbyxor som var min pappas, tillsammans med en collegetröja från Our Legacy. Det är nog vad jag oftast och helst har på mig, i slutna sällskap.

BESKRIV ER NYA BLOGG!
Lisa__Inspiration och Populärkultur! Inget nämnt, inget glömt. Vi funderar också på att sno en idé från bloggen Schmooze och bjuda in gäst-curators att välja tex. sina 3 Youtubefavoriter.
Jon__Jag vill mest av allt att den ska vara fin. Att den ska skapa något slags gemensam stämning även om vi skriver separat och för sig. Att allt vi skriver om ska bilda något slags gemensamt uttryck och ställningstagande. Och att den ska vara positiv.

VILKA TRE ORD KOMMER VARA DE MEST TAGGADE I BLOGGEN?
Lisa__Jag säger snarast avsaknaden av kontinuerliga taggar. Fast jag kommer säkert använda ordet “fantastiskt” ganska regelbundet.
Jon__Antagligen strand, hav, brus. Brukar bli så. Eller “fint”, haha.

Stick iväg till LISA/JON nu. Mycket nöje.

Rodeo
  1. sofia h writes

    love love love

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net