Mode, Nyheter

Vecka 44

__WWD NU. Som tidigare nämnt fyller modebranschtidningen Women’s Wear Daily 100 år i dagarna.  Men hur ser framtiden ut? NYT frågar ut chefen Bridget Foley. Hon säger också något vi kanske redan visste:

I remember when we started the Web site, we said the Web site will never scoop the paper. Well, that lasted 10 minutes. At the end of the day, the way I look at it, and I’m no techie whiz, it’s a delivery system. For a long, long time, the paper was the fastest delivery system. Then television was the fastest delivery system. We have to continue to embrace the possibilities.” [WWD100] [NYT]

__IPAD VOGUE. Så, alltså, när kommer tidningarnas datorversioner då? Nu. För dig med en ipad det vill säga. Men kommer folk köpa dit brittiska Vogue för 45 kronor via en app? [INDEPENDENT]

__FACE VALUES. Legendariska makeupartisten Inge Grognard och hennes make fotografen Roland Stoops gör äntligen en bok. Detta blir alldeles säkert fullkomligt magiskt. T intervjuar henne. [T MAGAZINE] [LUDION]

__MANNEN BAKOM VIONNET. Rodolfo Paglialunga är designern som lämnade ett toppjobb på Prada för att framgångsrikt återuppväcka en av modets mest heliga graaler, modehuset Vionnet. Brittiska Independent försöker reda ut vem han är. [INDEPENDENT]

__MODEHALLOWEEN. För Halloween verkar ju modetrenden bland modefolket ha varit att klä ut sig till modefolket. (Här syns Brad Goreski och Bryanboy som Tavi, Anna Dello Russo som Gaga) [FASHIONOLOGIE]

__LARA FTW. Vår tids största modell Lara Stone har legat i rättslig tvist mot franska Playboy sedan de publicerade ett par nakenbilder av henne utan Laras medgivande. Bilderna skulle användas i en annan tidning, enligt vad Lara fått veta, men i slutändan sålde fotografens agentur (som ägde rättigheterna) nakenjobbet till franska Playboy. Det skulle de inte gjort. Lara stämde. Och vann. Hon gör det alltså nu möjligt för en modell att ta kontroll över i vilket sammanhang bilder på henne hamnar.

Men vaddå, Lara har fotats naken massor av gånger för dussintals tidningar? Jo, men just Playboy är inte något hon stödjer, inte ens den franska som har en mer “modevinkel” på sin upplaga: “No woman wants photos of them to be published in Playboy without permission“. Tidningen ska gå ut med en ursäkt. Pengarna från skadeståndet donerar hon till Great Ormond Street Hospital. Återstår bara att säga: Lara 4-evah. [THE CUT] [VOGUE UK]

__MIYAKES NYA VÅR. Legenden Issey Miyake har ett helt nytt projekt på gång, 132 5. kallas det. Det handlar om helt och totalt platta kläder vilka kan fällas ut och bäras, genom en mycket avancerad matematik och logik. (Kalla det ett designsamarbete med en matematikprofessor.) Miyake menar att han är “mer inspirerad än någonsin” – och – som ett perfekt sammanfallande passar Japans kejsare Akihito på att tilldela honom Kulturordern, en av de finaste utmärkelserna en japan kan få. Miyake är hedrad och glad:

I see this decoration as a form of encouragement to all the people with whom I work. This includes not only our young designers but also those in the textile industry: spinners, weavers, knitters and dyers all of whom are still managing to create things of beauty and quality despite very difficult economic and manufacturing conditions in [Japan].” [WWD] [INDEPENDENT]

__SEOUL SPRING 2011. Modeveckan i Sydkoreas huvudstad Seoul pågår för fullt. Fashionista.com och tidningen Flaunts stilredaktör låter oss få en närmare titt. [FASHIONISTA]

Bilder: Ludion, Getty, WWD, Issey Myiake.
Rodeo
  1. Just nu - Lisa C | Rodeo Magazine writes

    [...] hur fördelningen blogg, twitter, facebook etc kommer att förändras? I Agnes sammanställning av de viktigaste internationella modenyheterna kan ni den här veckan läsa om Issey Miyakes platta kläder, Lara Stones kontroll över sin image [...]

    Reply

  2. lax writes

    go Lara!!

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net