Mode, Nyheter

Vecka 47


__VALENTINO OCH GAP. Lanvin & H&M-kollektionen har knappt hunnit släppas (tisdag smäller det för europas del) innan H&M-konkurrenten GAPs samarbete italienska Lanvin-konkurrenten Valentino dyker upp. Dessa två verkar å andra sidan inte köra party-temat utan snarare uppfinna kopplingen: volanger och militär. Kollektionen kommer bara finnas tillgänglig på GAP i europa och på Colette från och med lördag. [TELEGRAPH]

__ACKERMANN MOT CHANEL? Karl, den alltid notoriskt tyste kring eventuella efterträdare till Chanel-tronen (“Jag kommer dö med bootsen på”) har plötsligt börjat tänka högt när det gäller Chanels eventuella post-Karl-framtid. I en intervju i senaste Numéro svarar han på frågan om sin åsikt i saken:

I have a contract for life so it all depends on who I would like to hand it to. At the moment I’d say Haider Ackermann.” [WWD]

__GOOGLE BOUTIQUE. Google ger sig plötsligt in i modebranschen. De ger oss nu ett verktyg för mode kombinerat med vad de gör bäst: Att hitta saker. På Boutiques.com finns en supersamling av internets många klädbutiker, och de låter kändisar och bloggare välja ut “sin stil” för att hjälpa oss shoppa. Det finns också en möjlighet att starta sin egen showcase och därigenom få followers… Är det här ens bra eller kommer intresset mest av att det är Google? Cathy Horyn har varit med och testkört och verkar inte helt såld. [NEW YORK TIMES] [BOUTIQUES]

__ALBER MÖTER FANSEN. Så i Usa har Lanvin + H&M-kollektionen redan haft premiär under massiv anstormning och what not. Men gulligast var ändå hur Alber Elbaz själv dök upp i den tidiga morgonkön utanför H&Ms pop-upbutik i New York för att kolla läget. [FASHIONISTA]

__ÅLDERSUTGÅVAN. Förut var det size issue – nu är det age issue. Eller snarare Who cares about age issue? för V magazine vintern 2010. Tre omslag med lekfulla bilder på Susan Sarandon, 64, Sigourney Weaver, 61, och Jane Fonda, 72, och inuti hör Ines de la Fressange och Iman till modellerna. Vi får även livsråd från ikoner som Yoko Ono, 77, Amanda Lear, 71, Gloria Vanderbilt, 86, och den 83-åriga surfstjärnan Eve Fletcher, bland andra. Dock inleds numret med detta upplyftande från Susan Sarandon:
If you’re upset with how you look at 25, life’s going to be tough.” [FASHIONISTA] [V]

__NYA PARFYMLYXEN. Man har väl märkt att priserna på parfym börjat krypa uppåt, men nu tar den amerikanske designern Reed Krakoff det ett extra snäpp… Designern (som även är chefdesigner på Coach vilka också äger hans eget märke) har tillsammans med Estée Lauder tagit fram en doft som nu säljs i hans butiker för närmare 5 000 kronor. Doften kommer otappad tillsammans med en handblåst flaska i muranoglas och med två möjliga refiller. Lyxparfym, är det verkligen en framtid för denna kassakon? [WWD]

__RAFFE I 4D Ralph Lauren tar en steg in ni vad de kallar “4D-eran”. Alltså en modevisning som rör sig både i verkliga världen (3D) men samtidigt också integrerad med film. Spännande eller bara freaky? Mycket jobb i vilket fall… [THE CUT]

__VEM/VAD/VARFÖR KARDASHIAN? W:s senaste nummer pryds ju av en naken känd-för-att-inte-vara-känd Kim Kardashian. Vem? och Varför? var frågor i de flestas huvuden, men tja, det numret sålde mer än något tidigare i år. Var hon än dyker upp i Usa uppstår folkstorm och hon har 5,3 miljoner followers på twitter (mer än Danmarks hela folkmängd). Är denna kurviga, 30-åriga armensk-amerikanska brunett den nya tidens Paris Hilton? Och varför just hon? Eric Wilson på New York Times försöker reda ut.

Mr. Passikoff, the president of Brand Keys, a New York research company that monitors consumer perception of brands, noted that Ms. Kardashian is currently tied with Snooki at the top of its celebrity loyalty index, a survey that gauges consumer engagement with celebrities. Kourtney and Khloé Kardashian also figure in the top seven.
‘There was a time when Paris Hilton topped that list, when she was the most famous person for being nothing we had ever seen,’ Mr. Passikoff said. (Ms. Hilton is now in third place.) Interestingly, he noted, many consumers associate Ms. Kardashian with entrepreneurship, far more so than other celebrities.

[NEW YORK TIMES]

Rodeo
  1. Linnéa writes

    Åh, vad jag hoppas på att Ackermann efterträder Lagerfeld någon gång i framtiden. Tror han skulle passa utmärkt på Chanel.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net