Mode, Nyheter

Vecka 50

__AIMEE MULLINS OM MCQUEEN. Modellen och paraolympicsmedaljören Aimee Mullins har länge varit en av Alexander McQueens musor.  I en exklusiv Models.com-intervju pratar hon för första gången i media om deras relation och hans död – och att hon självklart kommer fortsätta jobba med Sarah Burton:

I don’t think it is an overstatement for me to say that my experiences working with Lee were epic. It was a huge loss for me, we had planned a lifetime of collaborations; we had three pairs of prosthetics, things that he wanted to make for me because obviously he was somebody who managed to use the arena of fashion to address topics. His women, his “Goddesses” as he called them, they are all total characters and they do not fit the standard norm.” [MODELS.COM]


__SÅ SKA ETT VOGUE-OMSLAG TAS? Tidningsåret är slut och statistik kring världens och årets alla Vogue-upplagor kan sammanställas. Det mest typiska Vogue-numret hade tydligen: Natasha Poly på omslaget, iklädd Dolce & Gabbana, med Inez & Vinoodh som fotograf – modellen var av amerikansk nationalitet och genomsnittsåldern 27 (bara för att klargöra: Natasha Poly är dock en 25-årig ryska). 70% av omslagen var modeller, 82% var vita, Meryl Streep var äldst med sina 61 år, och Daphne Groeneveld yngst med sina 15. Samtidigt ställs detta mot en annan statistik: Någon har lagt årets alla Vogue-omslag ovanpå varandra i photoshop och får fram…Jungfru Maria?? [FASHIN] [FASHIN]

__ALL KÄRLEK TILL ALAIA. Cathy Horyn kan vara lite skeptisk ibland. Men i sitt porträtt på Azzedine Alaïa har hon verkligen inget negativt att säga (om honom):

Painting has its schools. American music has its places of the heart, like the Delta; cookery, its ingredients and careful preparations. Fashion, though, gets its power and unanswerable logic from the female body, and, at roughly 70, Azzedine Alaïa is its undisputed master. Mr. Alaïa would show you how to make the dress and shut up about the rest. Not talking about it is also a way to avoid a falseness — the falseness of thinking poetic language can be applied to dressmaking.” [NEW YORK TIMES]

__TRANSSEXUALLTETENS ÅR? New York Times tittar på de senaste omslagen av tidningarna Candy och Industrie, där både James Franco och Marc Jacobs uppträder i drag, samt på Givenchy-modellen Lea T, och nu Obamas “tranny nanny”, och utmämner 2010 till transsexualitetens år:
Not since the glam era of the 1970s has gender-bending so saturated the news media. The difference now is that mystery has been replaced with empowerment, even pride.” [NEW YORK TIMES]

__KIRKWOOD + POLLINI. Italienska modehuset Pollini slutar att göra kläder för att helt fokusera på vad de gör bäst – skor och accessoarer. Ut åker därför Jonathan Saunders och in har de nu tagit Nicholas Kirkwood som ny creative director. Pollini kommer också börja jobba med andra designers och göra deras visningsskor i framtiden (så som Kirkwood redan jobbat). Dazed Digital har intervjun med Kirkwood. [DAZED]

__”IN FRANCE THEY ALL WEAR GREY”. The Telegraph träffar Jean Paul Gaultier och pratar om Madonnas korsett, sitt livs stora kärlek, sin kärlek till England, och hur all började:

When Jean-Paul Gaultier was seven years old, he would dress up his teddy bear in a series of outlandish outfits. ‘The first coned-shaped bra I made was for that bear,’ he says, his unserious, seriously clever face breaking into a smile. The poor thing went through a lot. When the Duchess of Kent got married and Queen Fabiola of Belgium, he had to wear wedding dresses. ‘Then the first time open heart surgery was performed, he had to undergo that too.’ The long-suffering bear is still in existence, ‘but he’s a catastrophe now,’ laments Gaultier, struggling to keep a straight face. ‘You should see him: he needs silicone and Botox – the whole lot.’” [THE TELEGRAPH]

__”WHAT’Z WRONG WITZ YOU MAN?” Karl Lagerfelds favoritmodell och tillika man/musa/maskot/egna spegelbild har släppt en singel. Kan man kalla det annat än “four minutes and two seconds of awsome”??  [JEZEBEL]

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net