Intervju, Kultur

Modeskapande, väggmålande och tecknande för Vogue

Lovisa Burfitt har arbetat med illustration och mode sedan 1997. Hon är numera bosatt i Paris och arbetar därifrån med sitt klädmärke Burfitt. Lovisa Burfitts illustrationer finns med i en rad olika böcker och magasin och är numera ett ständigt inslag i varje nummer av Elle UK. 2010 blev hon även tilldelad Max Factor Award för sitt klädmärke Burfitt. För Rodeo berättar Lovisa om sina två yrkesroller och hur dessa kompletterar varandra.

DU ÄR BÅDE ILLUSTRATÖR OCH DESIGNER. KÄNNER DU DIG LIKA TRYGG I BÅDA YRKESROLLERNA?
– Jag känner mig väldigt trygg i båda rollerna, men det är något som vuxit fram och speciellt som designer har jag med tiden blivit mer säker på att alltid följa magkänslan. Jag tror det kan vara så att jag fått bekräftat att jag gör bra grejer och då har säkerheten kommit hand i hand med det. På något sätt har jag alltid vetat att jag “kan” detta och har min egen stil.

PÅ VILKET SÄTT KOMPLETTERAR DE TVÅ YRKESROLLERNA VARANDRA?
– Som designer med ett eget märke kan man lätt försvinna in i sin lilla värld. Men eftersom jag gör så många olika projekt får jag mycket impulser från andra håll och det ger så mycket inspiration. Det är bra! Mina projekt är till exempel målningar och väggmålningar för bland annat hotellsviter och InKonst, teckningar för Vogue och Grazia samt reklamjobb för bland andra Bloomingdales, Nina Ricci och H&M. Och så design för andra märken.

I DINA TIDIGARE KOLLEKTIONER HAR HANTVERKET VARIT VIKTIGT. HUR INSATT ÄR DU I HANTVERKSPROCESSEN VID SKAPANDET AV DINA PLAGG?
– Det är alltid viktigt, men jag är med i början av varje plagg och sen måste jag ge det till någon talangfull person som färdigställer idén om jag inte har möjlighet att göra plagget/hatten/masken med mina egna händer. Men det roligaste är att sy för hand själv, gärna tillsammans med andra. Det blir sån speciell stämning.

HAR DU NÅGRA SPÄNNANDE PROJEKT PÅ GÅNG SOM DU KAN DELA MED DIG AV?
– Ja men får jag berätta ännu… Måste kolla upp!

VILKET ÄR DITT RÅD TILL UNGA ILLUSTRATÖRER OCH DESIGNERS?
– Finn din egen stil, ha tålamod och jobba med att slipa på att förbättra det du är bra på. Ha kul.

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net