Intervju, Kultur

Träffa Rodeos nya bloggare Lisa Magnusson


Lisa Magnusson är 29 år gammal och jobbar som frilansskribent. På Rodeo bloggar hon om politik och kultur – och söta små djur.

VARFÖR BLOGGAR DU?
– Jag har alltid skrivit väldigt mycket. Det jag främst gillar med bloggar är omedelbarheten, spännvidden – man kan ju skriva om precis vad som helst som faller en in, och responsen. Mycket skrivande blir väldigt statiskt och stumt, en monolog, men bloggar är tvåvägskommunikation. Att blogga är lite att kasta ut en tanke och se hur den utvecklar sig.

DU ÄR EN FLITIG TWITTRARE. VILKA DISKUSSIONER PÅ TWITTER HAR VARIT VIKTIGAST PÅ SISTONE?
– Jag tycker att Twitter är ett rätt dåligt forum för diskussioner, just eftersom man bara kan skriva 140 tecken åt gången. Ofta tvingas man förkorta och förenkla mer än vad som är hälsosamt, och så uppstår missförstånd och förvirring. Twitter är dock bra för att bolla idéer och få uppslag till sådant man sedan kan skriva längre om någon annanstans. Rörelsen prataomdet uppstod ju till exempel på Twitter.

VILKEN POPKULTUR HOPPAS DU PÅ I VÅR?
– Jag saknar indiepopen väldigt mycket. Gitarrer, söta pojkar som ser ut som om de går på internatskola och är så sköra att de kommer att gå sönder vilken minut som helst. Nom nom nom.

HUR SER DITT FÖRHÅLLANDE TILL MODE UT?
– Jag är inte särskilt intresserad av klädmode, däremot av stil, men det syns inte på mig. Jag har klätt mig som hejkomochhjälp ända sedan jag flyttade utomlands för åtta år sedan. Nu när jag börjat tillbringa mer tid i Sverige skäms jag faktiskt över hur illa jag klär mig, de flesta är ju väldigt klädmedvetna här. Jag är egentligen mer intresserad av musik, men musiken är ju traditionellt en konstform där män syns och hörs och kvinnorna står vid sidan av och är beundrande, ungefär. Så jag tycker att det är roligt att klädmode har blivit så stort, att det finns en arena inom popkulturen där kvinnor dominerar. Sedan är ju mode i sig väldigt mycket mer än bara vilka plagg man har på sig. Mode är ju egentligen remixkultur, och hur dessa remixer blir till och sprider sig är ganska fascinerande. Här är en mycket bra video om remixkulturen på YouTube, för den som är intresserad.

Läs Lisa Magnussons blogg här.

Rodeo
  1. Hej! - Lisa Magnusson | Rodeo Magazine writes

    [...] Här finns en liten intervju med [...]

    Reply

  2. Tweets that mention Träffa Rodeos nya bloggare Lisa Magnusson - Rodeo Magazine -- Topsy.com writes

    [...] This post was mentioned on Twitter by rasmusfleischer. rasmusfleischer said: RT @johanwirfalt: Och så välkomnar vi världens bästa @lisamagnusson som ny Rodeobloggare! http://is.gd/ktQd2 Bokmärk: http://rodeo.net/l … [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net