Intervju, Kultur

Träffa Rodeos nya bloggare Ingmari Lamy

Foto: Emma Svensson

Vi välkomnar Rodeos nya bloggare Ingmari Lamy. Ingamari har varit aktiv i modebranschen sedan 1966 och på den nya bloggen kommer hon att dela med sig av sitt fantastiska liv, spännande anekdoter från hennes tid som supermodell och designer samt inblickar i de projekt som hon driver idag.

UNDER DINA MÅNGA ÅR I MODEBRANSCHEN SÅ HAR DU SÄKERT TRÄFFAT FLERA SPÄNNANDE PERSONLIGHETER OCH IKONER: VILKA MÖTEN MINNS DU BÄST? VARFÖR?

- Under alla mina år i modebranchen, en resa som påbörjades 1966 och har hållit på sen dess, har jag mött många fantastiska personligheter. En del har jag kommit nära och behållt en vänskap med, till exempel Kenzo. Andra har jag arbetat med och därigenom haft ett nära samarbete, det har varit många härliga, roliga, inspirerande och ibland svåra möten. Fotografer som Bob Richardson (vars son Terry jag mötte när han var bara 2 år), Sarah Moon, David Bailey, Jean-Paolo Barbieri, Barry Lattegan, Bill King, Tiziano Magni, Scavullo, Irving Penn, Hiro, Guy Bourdin, samt min före detta man, Francois Lamy, var en del av mitt dagliga liv fram till 1977.

Under ett par år gjorde jag ett radikalt uppehåll från modevärlden och var bara mamma. Jag levde med min familj i den underbara naturen på ön Formentera i Spanien, odlade ekologiskt och lärde mig lyssna inåt och följa den inre rösten. Yoga, meditation och långa vandringar över ön var dagliga rutiner. Under dom åren blev jag väldigt god vän med allt som hade varit svårt i modevärldens snabba liv, med alla snabba möten. Att få stanna upp, på riktigt, det vi idag kallar mindfullness, har lagt grunden för mitt fortsatta liv och arbete.

På väg till Sverige igen 1981, mötte jag Kenzo i Paris och skrev kontrakt som designer hos honom. Han hade i alla år frågat mig, eftersom han älskade min stil och jag hjälpte alltid till med några plagg och att sätta ihop visningarna, men tidigare hade jag ingen önskan att fördjupa mig i att arbeta med mode.

Fem fantastiska och inspirerande år följde då jag var stylist hos Kenzo samt utbildade mig inom kroppsterapi, healing, ekologi etc…..

Efter en kort tid som designer under eget namn i Sverige 1991-1992 så tog min livsresa mig ut i världen som modell igen. Jag blev återupptäckt av fotografen Magnus Reed i Stockholm och sen dess har det bara fortsatt med fantastiska visningar i Paris för bland annat Yohji Yamamoto, Martin Margiela, Kenzo, Jean-Paul Gaultier och Galliano. Att få möjligheten samt äran att få vara kvar som aktiv modell i så många år har varit och är väldigt berikande.

Framförallt att möta den yngre generationen fotografer, modeller, stylister osv och kunna inspirera genom min långa, breda erfarenhet.

Idag håller jag på att sammanfatta allt jag gjort, jag hoppas att bloggen blir en viktig del i det. Samtidigt utarbetar jag olika nya projekt som jag kommer att dela med mig av.

VAD KOMMER VI ATT FÅ LÄSA OM I DIN BLOGG PÅ RODEO?

- På min blogg kommer jag att dela med mig av både bilder och berättelser från mitt liv som modell. Jag kommer även att föra någon sorts dagbok i bild, det vill säga skriva om allt som jag möter och som intresserar mig. Det yttre och det inre. En väv av mode, skönhet, hälsa, natur, konst, inredning, litteratur…. min senaste middag med Kenzo i Paris i december, där huvudpersonen var ingen mindre än….Yves Saint Laurents hund t.ex.

Läs Ingmari Lamys blogg här

Rodeo
 1. Louise writes

  Underbar nyhet inom bloggsfären!

  Reply

 2. Ingmari bloggar på Rodeo - Hotspot | Rodeo Magazine writes

  [...] för Kenzo? Vill ni veta mer om hennes smått otroliga liv så kan ni ju börja med att läsa den här intervjun. Spara / dela med [...]

  Reply

 3. Jonas writes

  Fantastiskt! Jag har alltid önskat mig att höra och läsa mer från modekunniga och branscherfarna personer som Ingmary. Tack Rodeo!

  Reply

 4. Cecilia Steiner / Fashion Affair writes

  Fantastiskt! Det ska bli spännande att läsa, man tackar.

  Reply

 5. bea szenfeld writes

  HURRRRRAAAAAA!

  Reply

 6. Simón writes

  Het!!! Sjuk swag hon har! Mer GILFS Rodeo å alla övriga modemedier! ;) Graciös åldrande, sjukt hett!

  Reply

 7. Jivan Wells writes

  Grattis till bloggen Ingmari!
  Äntligen får vi ta del av din enorma erfarenhet och visdom!

  Kramar
  Jivan

  Reply

 8. esmeralda Moberg writes

  Ingmari, alltid lika snygg och spännande. wow. Grymma bilder!

  Reply

 9. miss Elmlid, » Dear Mama, Happy Birthday! Jag Älskar Dig! writes

  [...] one (Think about the NYC blogger Ari Seth Cohen or Chanel choice of models SS11.)  I just love Ingmari Lamy, model and also blogger at Rodeo in Stockholm (this time in [...]

  Reply

 10. Maria writes

  Fantastiskt! Ingmari är en förebild för mej, en kvinna som åldrats naturligt och med värde.
  När man ser på henne undrar man varför kvinnor lyfter sej. Nå, de börjar se yngre ut, men
  onaturliga och konstiga.

  Reply

 11. Gabriella writes

  Fantatastiskt!
  Du är min stora idol. Känner ingen som åldrats så vackert och med sån stil som du.
  Önskar det skulle finnas fler som du.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net