Mode, Nyheter, Recension, Världsturné

Whyred höst/vinter 2011

Modsen har alltid legat Whyred varmt om hjärtat och den här säsongen känns den brittiska subkulturen extra påtaglig. När alla andra gör allt vidare och längre byxor (ja, även på herr) så satsar Whyred på högvattenkorta och smala byxor på herrfronten. Kanske är det orsaken till att Whyreds kollektion känns starkare än på ett par säsonger? Det vi får presenterat en mörk januarikväll på Liljevalchs konsthall i Stockholm känns verkligen som sinnebilden av Whyred. Fina ytterplagg som är välskräddade men på samma gång praktiska. Kostymer, kavajer och dräktjackor med snitt som håller en hög nivå, även med internationella mått mätt.

- Vi är ett kostyms- och ytterplaggsmärke, kanske framförallt ytterplagg, säger Roland när vi diskuterar kollektionens fundament efter visningen.

På damsidan har man valt att flirta mer med rådande trender. De långa längderna och den långa smala fladdriga siluetten som syns på mer eller mindre alla visningar just nu är närvarande även här. Man vågar leka med starka färger (även om en svart bas också finns representerad) och ordet minimalism är bland det första som nämns i kollektionsbeskrivningen.

Man trillade inte av stolen i chock och hänförelse av Whyreds visning. Det verkar som om Whyred helt har struntat i att försöka imponera kortsiktigt med nya och uppseendeväckande tilltag och istället fokuserat på att utveckla varumärkets kärna. Resultatet – en välgjord och tydlig kollektion som genomgående höll en jämnt hög nivå.

Foto: Viktor Grahn

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net