Mode, Nyheter

Vecka 10

__VEM ERSÄTTER GALLIANO? Knappt tio dagar har gått sedan Dior officiellt sparkade John Galliano men redan nu går ryktena om hur LVMH-cheferna redan flyttat över Ricardo Tisci från chefposten på Givenchy och in till Dior. Än så länge är det dock bara twitter som berättar detta för oss, så det känns som att vad som helst kan hända… [THE CUT]

__…DET BLIR NOG INTE MARC. Det kan i alla fall konstateras att Marc Jacobs inte riktigt är förstahandsval för LVMH att flytta över från Vuitton-posten till haute couture-huset Dior. Suzy Menkes har snokat i det hela, och Marc Jacobs själv berättar att han inte blivit tillfrågad:

[Jacobs said:] ‘I haven’t been asked’. Bernard Arnault, chairman and founder of LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, seated front row, said no decision had been made about Mr Galliano’s replacement. ‘We’re thinking,’ he said. People close to LVMH who chose not to be identified because of the sensitivity of the subject say Mr. Jacobs is a possible candidate, but he does the Vuitton thing so well that it would be a risk to move him.” [IHT]

__STÖD FÖR STEFANO. Samtidigt forsätter domedagsstämningen: Det går helt andra rykten rykande varma om hur Stefano Pilati slutligen kommer bli visad dörren hos Yves Saint Laurent. Men efter hans senaste visning proklamerar den samlade modepressen att de är på hans sida: Hyllningarna duggar tätt. Är Stefano Pilati säker nu? Eric Wilson i NYT menar att ryktena från början bara varit tagna ur luften. [SCORE CARD] [NYT]

__HISTORISK MCQUUEN-UTSTÄLLNING. The Met Costume Institutes utställning över McQueen håller just nu på att ta form, och kommer öppna om mindre än två månader med den stora, traditionellt kändisfyllda galan. Egentligen var en ju annan utställning planerad och McQueen-utställningens form och innehåll har satts samman under ganska hård tidspress. I the Observer berättar curatorerna mer kring detaljerna och hur de involverade hoppas att utställningen kommer kunna fungera som inspiration till framtida modeskapare.

At a Council of Fashion Designers of America tribute to McQueen last year, executive director Steven Kolb remembered how ‘the audience was so, so touched. What’s going to happen at the Met will be moving because he’s still part of a generation of young designers.’”  [THE OBSERVER]

__LVMH SLÅR SIG SAMMAN MED BULGARI, OCH KÖPER BAK SIG FEM ÅR I ANOR. Chefen bakom lyxkonglomeratet LVMH, Bernard Arnault har i veckan gått på en shoppingtur. Först köpte han upp smyckes-, hotell- och lyxväskmärket Bulgari genom att betala ägarfamiljen med aktier i LVMH värda 3,7 miljarder euro. Det innebär att LVMH äger Bulgari, men också att Bulgari-familjen blir den näst största ägarfamiljen (3,3%) i LVMH. Därefter slog Arnault till på den gamla väskmärket Moynat, ett hus som startades 1849 – det vill säga hela fem år innan Louis Vuitton, och som dessutom var först ut med schackrutmönstret på sina väskor (omg!). Planen, enligt WWD, är att slå upp en Moynat-butik på Rue Saint Honoré redan innan året är slut. Det nya Goyard, typ? Förlåt, vi somnade. [WWD]

__KANYE WEST SÖKTE TILL ST MARTINS FÖRRA VECKAN, KOM INTE IN. I kategorin raden-av-bisarra-möten-vi-kan-föreställa-oss-i-vårt-huvud måste ändå det mellan Louise Wilson och Kanye West som ägde rum förra veckan tillhöra toppskiktet. Kanye ansökte om att få börja MA-linjen direkt på Central St Martins, men till skillnad från artister som M.I.A. hade han tydligen inte vad som krävdes. Det blev ett nej. Han som ritar så fint? (Skoja.) [THE ROUGE]

__D&G LÄGGER NER. Dolce & Gabbana planerar att lägga ner sin underlinje D&G och istället inkorporera den i linjen Dolce & Gabbana. Tanken när designerna Dolce och Gabbana köpte tillbaka sin D&G-licens för sex år sedan var att omskapa D&G till något som kunde konkurrera med Zara eller H&M. Planerna gick i stöpet och i slutändan blev D&G bara ännu en konkurrent mot Dolce & Gabbana. Tydligen kommer nu Dolce & Gabbanas lägsta priser sänkas en aning istället, och den sista D&G-visningen hålls i Milano i september. [WSJ]

__NEUTRALA LOOKEN. Enligt insidertipsen som regnar in är den osminkade, neutrala looken den mest populära i sminkväg för hösten. Tur att vi har en hel sommar av lila ögonskugga och orange läppstift att se fram mot där i mellan, då! [ELLE]

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net