Intervju, Kultur

Frida Hofslagare om nya jobbet på Cheap Monday

Redan när hon gick ut Beckmans våren 2008 undrade vi. När hon blivit klar med Masterprogrammet på Central St Martins i våras var vi ännu mer nyfikna: vad blir nästa steg för Frida Hofslagare, en av landets mest begåvade unga modeskapare?

Nu vet vi. För två månader sedan började hon sitt nya jobb på Cheap Monday, där hon ska designa damkollektionen och skorna. Ann-Sofie Back är kvar, som creative director och konsult.

Hennes första kollektion blir den för våren/sommaren 2013 och Frida har precis börjat rita. För Rodeo berättar hon om de hårda åren i London och varför hon ser fram emot att jobba med Ann-Sofie Back.

GRATTIS TILL NYA JOBBET. VAD SER DU MEST FRAM EMOT?
– Tack. Att börja arbeta med nästa kollektion tillsammans med Örjan, Ann-Sofie och de andra. Vi har precis börjat göra skor också, det känns väldigt roligt.

VAD ÄR DEN STÖRSTA UTMANINGEN?
– Att göra kläder med hög modegrad som samtidigt är kommersiella och med en label där det står Cheap.

NÄR VI INTERVJUADE ANN-SOFIE BACK OM NYA JOBBET PÅ CHEAP MONDAY (VÅREN 2009) BLEV DET EN AV VÅRA MEST LÄSA ARTIKLAR. HUR KOMMER DITT OCH ANN-SOFIES SAMARBETE ATT SE UT?
– Ann-Sofie är Creative Director här, på sidan av sitt eget märke. Jag har länge sett upp till henne, hon är superduktig och extremt skärpt, hon har en förmåga att se på saker på ett väldigt klart och uppriktigt sätt. Vi kommer att göra research och sätta tema tillsammans, och diskutera om vad vi vill med varje ny kollektion. Sen är det jag som ritar. Sen mera diskussion… Tror vi kan göra något riktigt bra.

VAD KAN VI FÖRVÄNTA OSS I KLÄDVÄG, NÅGRA STORA FÖRÄNDRINGAR?
– Förändringar såklart, det vill man med varje ny säsong. Men samtidigt i linje med vad Cheap Monday står för och vem vår kund är.

DU GICK UT ST MARTINS MASTER-MODELINJE I VÅRAS. HUR SKULLE DU SAMMANFATTA TIDEN DÄR?
– St Martins Masterprogram är en väldigt speciell tid och plats, väldigt svår att prata om för de som inte varit där. Du arbetar väldigt hårt i två år under extrem press. Under denna tid producerar du enorma mängder idéer och utföranden. Jag har buntar med arbeten. Skulle kunna använda mig av detta material i åratal, om mode inte var så föränderligt och man alltid strävar vidare. Jag fick höra “You talk the talk, but you don’t walk the walk” och så försöker man liksom hitta sitt sätt att gå på. Det är smärtsamt och ensamt och man försöker hela tiden bryta sitt eget sätt att jobba, man får höra “it’s wrong to be right, it’s right to be wrong” och så misslyckas man och försöker på ett nytt sätt. Som svensk modestudent är man nog mer van vid typ “it’s right to be right” utan att riktigt komma vidare. Nu förstår jag att jag under dessa år kom väldigt långt.

VAR DET SJÄLVKLART VAR DU SKULLE HAMNA EFTER UTBILDNINGEN?
– Nej, verkligen inte, jag var sugen på att starta eget ett tag bl.a. Det hade gått någon månad av tomheten efter CSM då Ann-Sofie hörde av sig. Och så inleddes denna process. Och jag fick jobbet är just nu väldigt glad för att jag hamnade just här.

GE OSS NÅT ATT SUGA PÅ TILL VISNINGEN NÄSTA VECKA!
– Åh nja, nej jag vill inte säga något, har inte varit med och ritat det vi visar nu. Jag har precis börjat på SS 13, vilket vi visar om ett år. Så till modeveckan i augusti 2012 får ni vänta, men då!

Rodeo
 1. Frida och Ann-Sofie gör Cheap Monday tillsammans - Lisa C | Rodeo Magazine writes

  [...] emot att jobba med Ann-Sofie Back och varför hon är glad att hon hamnat på just Cheap Monday här. ”Hamnat” HA. Som att ett plagg ”åkt på”. HA. Hur som helst. Spara / [...]

  Reply

 2. A writes

  Jag älskade hennes avgångskollektion och är enormt spänd på att se vad hon gör med Cheap Monday! Frida Hofslagare är en starkt lysande stjärna!

  Reply

 3. New Collegue « Cheap talk writes

  [...] have a new colleague at the office, Frida Hofslagare, womenswear designer. Check out the interview that Rodeo.net did with her the other day. For all of you that don’t speak Swedish, you [...]

  Reply

 4. Modeåret 2011 – juli, augusti, september | Rodeo Magazine writes

  [...] Monday anställer den unga Central St Martins-studenten Frida Hofslagare som ny chefdesigner på dam- och [...]

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net