Mode, Recension, Världsturné

Cheap Monday höst/vinter 2012

Det är många tankemönster som samtidigt samsas i höstens Cheap Monday-kollektion. Dels har designteamet (som nu leds helt av Ann Sofie Back, med Frida Hofslagare som närmste man) fastnat för våra små evolutionära byggstenar – som DNA, fossiler, periodiska systemet och naturens långsamma cykler. Samtidigt riktas blicken också åt andra hållet, ut i universum och dess oändlighet.

Den naturhistoriska inspirationskällan dyker upp i jeansens tvättar – som går i alla nyanser av grått – och i prints samt en färgskala där starkt klorofyllgrönt och rosa sticker ut.

En annan inspirationskälla är österländsk filosofi och kampsport. Det ger en slags mjukhet i plaggen, som andas disciplin. Silhuetten är lös och ledig, med vida byxor som ett nyckelplagg. Samtidigt föreslår stylingen ett tyglande av den lösa silhuetten, där skärp kommer i dubbla lager, hängslen håller ett grepp om fållar, tröjor kopplas ihop med jeanslinningen eller där sportbh:ar placeras utanpå tröjan.

I slutändan är det den här lekfulla stylingen i kombination med ett bra soundtrack som följer med dig efter visningen. Det är en nästan Grey Gardens-osande uppmaning till att leka med plaggen. Kanske en Edie Bouvier om hon vore en enkel, rå och kaxigt stilfull ungdom i en storstad i början av 2010-talet.

Varför inte själv ta kontrollen över plaggen och bära dem på ett nytt sätt – kanske kan det bli nästa stadie i modets evolution?

Cheap Monday är ett varumärke som i grunden känns självklart och rakt-på-sak. Därför är det också det absolut självklara stället att erbjuda den här typen av lekfulla och inspirerande modeidéer.


Foto: Kristian Löveborg

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net