Mode, Recension, Världsturné

Dagmar höst/vinter 2012

Man har läst mycket om den starka kvinnan på sistone. Dagmar har döpt sin höstkollektion till Den svenska kvinnan, och inspirationen grundar sig i vad man just beskriver som “två starka kvinnor” – Lisbeth Salander och Sigrid Hjertén. Två kvinnor som båda varit institutionaliserade.

“Starka kvinnor har en svaghet”, säger Dagmars Karin Söderlind.
Hur som helst – om Dagmar AW12 är en egen definition av “den starka kvinnan” så vill jag vara henne. Dagmars kvinnor är nämligen superfierce.

Frida Gustavsson, Caroline Winberg och Dorothea Barth-Jörgensen inleder visningen, i just den ordningen. Frida ser ut som ett fashionabelt får. Ett väldigt snyggt,  fashionabelt och ekologiskt får. De  pälsiga (alpacka?)-jackorna är faktiskt gjorda i en mattfabrik – ingen av Dagmars vanliga leverantörer klarade att göra dem.
Allt är avancerat – från stickningarna till cut outs i läder till färgkombinationerna (som är de bästa vi ser under den här modeveckan). Burgundy matchas med neon och en mörkt petrolblå med en smutsig, grön pastell.

Den opraktiska (men som vi älskar den) trenden med kappa utan ärmar fortsätter, härligt lång i Dagmars tappning.
Från Sigrid Hjerténs värld har man hämtat colour blocking (som känns rolig för första gången på länge nu), från Lisbeth Salander har man hämtat detaljer som blixtlås och tatueringsmönster, vilka går igen i hela kollektioner.
Som vanligt under modeveckan önskar man sig ett par ingångar mindre – jag känner inget behov av att se en svart, draperad kort klänning på catwalken.
Det är å andra sidan min enda anmärkning – hösten 2012 är Dagmars starkaste kollektion hittills och en av veckans absoluta höjdpunkter.


Foto: Viktor Gårdsäter

Rodeo
  1. Stockholms modevecka höst/vinter 2012: snabbversionen | Rodeo Magazine writes

    [...] DAGMAR: Dagmar visar med sin höstkollektion att de är några att räkna med på den svenska modescenen. De har sökt, och nu verkligen hittat vad de vill vara: en cool kvinna som menar allvar i det hon gör. Den här gången mer det modernt än någonsin från Dagmar-trion, i en perfekt balanserad färgskala, spännande mönster (som samtidigt var signifikativa för dem) och de bästa materialen och kvalitéerna. Rodeos Marcella Mravec recenserade: ”…om Dagmar AW12 är en egen definition av “den starka kvinnan” så vill jag vara henne. Dagmars kvinnor är nämligen superfierce.” [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net