Mode, Recension, Världsturné

J. Lindeberg höst/vinter 2012

Efter flera säsonger av idogt arbete att försöka glömma perioden då hoodies med JL-tryck, är dom nu i sin prime time. Med influgna toppmodeller som James Smith och Miuccia Pradas favorit Benjamin Eidem visade J.Lindeberg sin höstkollektion med en intim visning på huvudkontoret.

Inspirationen kom från arktiska landskap, skog, hav och den svenska tundran men var svårtydd i kläderna. Det var svårt att se vad
konjaksfärgade mockaloafers och sportcoats i nylon hade med nordligaste Sverige och midvinterkyla att göra. I övrigt var det ett frosseri av spännande detaljer (en del krystade, hur ofta har man smokingkavaj, vadderade shorts och långkalsonger?), utsökt skräddade plagg och HELT FANTASTISKA SKOR. Mitt absoluta skomakarhus(?) Alfred Sargent har för hösten samarbetat med J Lindeberg och gjort otroliga loafers och grova vandrarkängor.

Presentationen var typisk för J Lindeberg, enkel, exklusiv och en smula konstlad, referenserna till den italienska herrmodeveckan Pitti Uomo var tydliga med ullkostymer under västar i nylon och tunga paletåer. Småmönstrade skjortor i prickigt och blommigt matchades med ankelkorta kostymbyxor och toppades med dubbla monk straps som skulle kunna få vilken italienare som helst att gå i döden av avundsjuka.

Det som fick mig att gå i spinn var dock de outfits som var ton-i-ton, ett hav av blå kashmir med paisleyscarf. Murriga sammansättningar där Belstaffliknande läderjackor fick liv med kritstercksrandiga kostymer och tegelröda argylestrumpor. Sammataget var det en mycket fin kollektion där J Lindeberg visade sitt sanna jag, ett jag som förhoppningsvis stannar och
håller långt bort från hoodies med tryck.


Foto: Beata Cervin

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net