Mode, Nyheter

Marc Jacobs bär rosa långtunika, ser inget problem med minderåriga modeller

De sista dagarna på Paris modevecka handlade helt om Marc Jacobs.

Först, personifierade han ögonblicket då modevärlden också upptäckte tåget – i form av alla modemänniskors kompromisslösa beundran inför mr Jacobs när han skickade in just ett tågLouis Vuittons visning för hösten 2012.

Sedan var det dags för fest när det franska museet Arts Decoratifs öppnande utställningen Louis Vuitton et Marc Jacobs – en retrospektiv över Marc Jacobs tid på Vuitton. Det var som väntat både kändistätt och pampigt och Marc Jacobs dök upp i en rosa långtunika som han matchade med sina egna pilgrimsinspirerade skor.

I veckan porträtteras även Marc Jacobs i en stor intervju i TIME magazine. Nyligen blev Marc Jacobs kampanj med Dakota Fanning för parfymen Lola som känt förbjuden i Storbritannien för att den ansågs illustrera en minderårig i en sexuell situation. I TIME ger nu Marc Jacobs sitt svar på kritiken mot de minderåriga modeller han (och många inom modevärlden) anställer för sina visningar och reklamkampanjer :

You have child actors and children who model for catalogs. What’s the difference between doing a commercial for peanut butter and being on a runway?

Marc Jacobs jämställer alltså modellbranschen inom mode med barnskådespelare eller barnmodeller. Men missar han inte poängen – att problemet inte  är minderåriga modeller utan minderåriga modeller som ska föreställa vara vuxna. Vad är egentligen problemet med att vänta tills flickorna blivit kvinnor, mr Jacobs?

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net