Intervju, Kultur

Adrian Lux | "Avicii är bättre på att svara på mail"

Efter hitsinglar som Teenage Crime och Strawberry har Adrian Lux släppt sitt självbetitlade debutalbum. Samtidigt är det bara ett par veckor kvar till premiären av serien Heartbeats. För Rodeo berättar vårens houseprins om varför han är rädd för Kents fans och vem som egentligen är artigast – han själv eller Avicii?

Text: Elin Nordlund
Foto: Emma Svensson

Du valde att faktiskt ge ut ett album – det är inte allt för vanligt i din värld?
– Jag gillar utmaningar. Dessutom får man ju in mer saker på en platta. Saker man kanske inte hade valt att ge ut som singlar. Sen har till exempel Spotify fått folk att faktisk börja lyssna mer på hela album.

Men hur gick tankarna när du gjorde skivan?
– Jag hade inget riktigt tänk. Det är lite spretig. Men eftersom det tog så lång tid att göra den så betyder alla låtar mer.

Hur menar du?
– Jag kommer ihåg hur alla låtar blev till. Jag kan till exempel tänka ”just det, det var ju så vi gjorde med den låten, fan vad kul det var”.

All I Ever Wanted jobbade du ihop med Jocke Berg. Hur var det?
– Det klickade direkt. Han är faktiskt en av de lättaste jag har jobbat med. Jag är lite nervös för vad Kents inbitna fans ska tycka. Jag hoppas de gillar den.

Hur kom samarbetet till?
– Vi har samma förläggare. Han hade hört en av mina låtar och gillade den. När jag fick frågan om jag ville jobba med honom tackade jag ja direkt. Det kändes sjukt kul, jag är ju uppvuxen med Kent.

I slutet av april har din tv-serie Heartbeats premiär. Hur känns det?
– Det känns riktigt roligt. Den här gången har vi valt ut tillfällen som vi tar till vara på och filmar då. Till skillnad från i Rebeckas och Fionas serie. Då filmades det typ hela tiden.

Vad kommer serien att handla om?
– Den kommer att handla om mig, Nause och Albin Meyers. För mig är det viktigt att visa allt. Inte bara de glassiga spelningarna utan även de som inte är riktigt lika coola.

Du är tillsammans med Rebecka Scheja som också är dj. Hur funkar det?
– Det funkar jättebra! När vi är hemma tillsammans försöker vi att hänga typ hela tiden. Men jag tror att det hade varit svårare att få det att funka om hon hade haft ett nio till fem-jobb. Nu är ju hon i samma bransch så vi förstår varandra.

Vad lyssnar du själv på?
– Jag lyssnar en hel del på Tegan and Sara och Jefferson Airplane. Sen blir det också en hel del techno. Det blir väldigt blandat faktiskt. Jag går rätt mycket på hur skivomslaget ser ut. Ser det konstigt ut tar jag det direkt.

Vem ser du upp till mest i housevärlden?
– Eric Prydz för att han gör sin egen grej. Det är coolt. Han blandar massor av olika influenser. Jag tycker att han är stilbildande

Finns det någon som du drömmer om att jobba med?
– Nej, inte direkt. Jag får en del förfrågningar om samarbeten och jag försöker tacka ja så ofta jag kan. Ibland blir det asbra och ibland mindre bra. Jag gjorde en låt med Scissor Sisters som blev askonstig, haha! Men sen samarbetar man ju mycket med polarna också. Såklart.

Är alla en big happy family, eller finns det olika läger i housevärlden?
– Jag tycker faktiskt att det är en big happy family. Alla hjälps åt tycker jag. Man vill ju hänga med sina polare så då blir det att man håller ihop.
– Man tipsar om varandra och hjälps åt så gott man kan. Housemusik handlar om att dansa och ha kul. Det gillar jag.

Är alla house-djs lika artiga som du?
– Haha! Jo, men alla är väldigt ödmjuka. Blev lite chockad över det i början. Avicii till exempel, han är bättre på att svara på mail än vad jag är.

Du är döpt till Prinz Adrian, kommentar?
– Mina hippieföräldrar gillade det helt enkelt.

Varför valde du inte det som artistnamn?
– Jag vet inte. Men Adrian Lux kom till när jag kollade på Virgin Suicides. Där en av karaktärerna heter Lux. Det var en scen där de var på en äng och då kände jag att jag ville göra något som passade ihop med den scenen.

Debutalbumet Adrian Lux är ute nu. Heartbeats har premiär den 25 april på TV6 Play.

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net