Mode, Nyheter

David Andersson lämnar David & Martin och satsar på eget märke

Foto: Martin Vallin

Efter flera framgångsrika år, då man både vunnit priser och samarbetat med Colette, lämnar David Andersson smyckesföretaget David & Martin för att satsa på sitt nya märke – David Andersson Jewelry.

Text: Elin Nordlund

Vad ligger bakom beslutet att lämna David och Martin?
– I dag känner jag mig mycket säkrare som designer än när vi startade David & Martin, och nu är behovet av frihet viktigare än tryggheten i att vara en del av en duo, både konstnärligt och rent affärsmässigt.
– Beslutet var gemensamt, både jag och Martin ville testa något nytt.

Berätta om det nya märket?
– Stilen kommer i stora drag vara futuristisk och minimalistisk men med vissa avvikande inslag i form av material och detaljer som förhoppningsvis gör att det blir en spännande balans.
– Jag kommer först släppa en kollektion med bara halsband, sen en kollektion med bara armband, sen örhängen, ringar och så vidare, och till slut ska det förhoppningsvis passa ihop och skapa en helhet.
– En av grundidéerna är att mixa mycket, material, uttryck och hantverkstekniker men också arbetssätt. Teamet av fotografer, grafiska formgivare, stylister, videoregissörer, musikera som jag samarbetar med under den närmaste tiden är alla starka personligheter som även kommer sätta sin prägel på uttrycket.

Vad kommer att skilja David Andersson Jewelry från David & Martin?
– Den nya kollektionen som jag jobbar med nu kommer förutom metall innehålla en del, plast, trä, och textila material. Och mer färger än det vi gjorde i David & Martin. Det kommer vara lite lyxigare och lite dyrare. Vi gör även specialbeställningar på förlovningsringar och andra unika smycken.
– Det kommer definitivt finnas likheter med det jag gjort under tiden med David & Martin, jag har min stil, så det kommer nog inte gå att undvika.

Vad händer med David & Martin nu?
– David & Martin drivs vidare av nya ägare. Exakt hur strategin ser ut är jag inte insatt i, men smyckena kommer finnas till försäljning främst via olika kanaler på nätet samt hos återförsäljare.

 

Rodeo
  1. Flash: David Andersson går sin egen väg - brylcreme writes

    [...] nu har de alltså bestämt sig för att gå skilda vägar, säger David Andersson till Rodeo. Han berättar även att skillnaden mellan hans eget, nya märke, som kommer att heta David [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net