Mode, Nyheter

Citatet: Vem är förvånad över en supermodells skeva syn på ideal?

Kom igen, det är bättre att vara smal än att vara fet! Vi [modeller] äter bra, vi tränar - snälla, gör samma sak och du kommer att se ut så här.

Citatet där supermodellen Natalia Vodianova försvarar skeva ideal och modellers smala kroppar upprör just nu många i media och på nätet. Men vem är egentligen förvånad att en supermodell kommer med skeva kroppsideal? De är ju i förlängningen skeva ideal personifierad.

Vodianova fortsatte dessutom att konstatera att: “Jag måste säga att jag faktiskt kom till [ett event på] V&A tre dagar efter att ha fött [min son] Victor, och var klädd i Givenchy Couture“. Vilket kan framstå som en medveten spottloska i ansiktet på världens alla mammor från Vodianovas sida, men framhåller kanske mest hur supermodeller lever i en annan värld. Vanliga naturlagar gäller inte för dem, och det är väl just därför samhället höjer dem till skyarna som – supermodeller. Tröttsamt nog.

Men den naturlag som ju verkar gälla även för supermodeller är den där man bör tänka först och tala sen. Natalia Vodianova har sedan detta gått ut med ett försök till en klargörande på sin Facebook-sida, där hon attackerar snabbmatsindustrin, som bara gjort saken värre. Oavsett vad Vodianovas egentliga poäng var, är det fortfarande inte “bättre” att vara smal än att inte vara det.

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net