Mode, Nyheter

Stefania Malmsten är Rodeos nya creative director

Foto Andreas Lind

I takt med att Rodeo utvecklar verksamheten anlitas Stefania Malmsten som creative director för tidskriften Rodeo och Rodeo.net.

Förutom att ha varit med och grundat två av Sveriges mest stilbildande tidskrifter – Pop och Bibel, tidningar som påverkade en hel generation – har Stefania Malmstens karriär hittills inkluderat formgivning av magasin (Vogue Hommes, BLM), böcker (Watkins’ Heroine, Feminista-serien), konstkataloger och utställningar (Helvete på Liljevalchs, Ann-Sofi Sidén, Carl Hammoud), butiker (Rodebjer, Malmstenbutiken), samt film- och teveproduktioner (The Black Power Mixtape, Arty). Efter en tid i New York ser hon fram emot att flytta hem och göra tidning igen.

– Det ska bli gränslöst kul och lyxigt att få jobba med den här redaktionen, säger Stefania Malmsten.

– Jag kan inte vänta på att komma närmre en ny svensk scen och att återuppta kreativa bekantskaper från tidigare. Det finns också goda förutsättningar för Rodeo att skapa något riktigt starkt i samspelet mellan tidning och hemsida, den biten intresserar mig mycket.

Rodeo är idag Sveriges ledande plattform för mode och trender – Rodeo.net utsågs förra året till Årets digitala tidskrift, samtidigt som magasinet nominerades till Årets tidskrift. Redaktionen ser nu fram emot att skapa en tydlig profil som är genomgående för Rodeos samtliga kanaler. Inom kort inleds arbetet med att uppdatera Rodeo.net – och innan året är slut lanseras ytterligare ett större projekt.

– Det är en dröm att få jobba med Stefania. Hon har stor integritet som formgivare och är en väldigt smart kreatör överlag. En sann stilbildare, säger Lisa Corneliusson och Johan Wirfält, Rodeos chefredaktörer.

– Vi vill ta vara på de möjligheter som våra kanaler erbjuder och ser en växelverkan mellan sajt, magasin och andra projekt, som till exempel vårt samarbete med Dagens Nyheter, säger Faje Gani, vd för Rodeo.

Rodeo
  1. Stefania Malmsten blir en del av Rodeo! - Agnes B | Rodeo Magazine writes

    [...] STORA nyheter: En av Sveriges genom tiderna mest skickliga och betydande formgivare – Stefania Malmsten – är från och med nu en del av Rodeo! [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net