Mode, Nyheter, Reportage

Svensk stigande modetalang: Alex Mattsson

Ultramoderna silhuetter, utmanande design eller svensk textilproduktion: Sveriges unga modetalanger innehåller många ljusglimtar. Alex Mattsson är en av ett par nya svenska modeskapare att hålla ögonen vidöppna efter.

Alex Mattsson har snabbt gjort sig ett namn på herrmodescenen i England. Han är född i Göteborg, uppväxt i Oslo, utbildad i Kent och examen tog han på Royal College of Art i London. I samma stad har han numera har sin bas.

Men det var som som 17-åring under sommarpraktik på Drottningholms Slottsteater som Alex talang för modedesign först föddes. Idag vinner hans moderna, tekniskt briljanta herrmode som kombinerar inspiration från gatan med tekniska detaljer stora lovord i internationell press.

Alex Mattssons tredje kollektion “Analog visions”, som nyligen presenterats, är ett modernt möte mellan punk, sport och teknologi.

– Höjdpunkten i min korta karriär är nog höstens mc-jacka i orange och svart. Sömmarna i kragen är gjorda för hand. Jackan tog ungefär tre veckor att sätta ihop, betättar Alex Mattsson för Rodeo.

Just nu jobbar Alex även med en känd norsk idrottsman på ett ännu hemligt modeprojekt som snart kommer att lanseras i Sverige och Norge.

– Jag finner sci-fi, spiritualitet, myter, vetenskap, teknologi och manlighet inspirerande. Jag antar att allt jag gör kommer från fantasier inspirerade från verkligheten. Som ett parallellt universum.

Se mer av Alex Mattssons mode på alexmattsson.com.

En kortare version av texten publicerades i DN den 6/5.

 

Ur Alex Mattssons kollektion “Analog visions”.
Foto: Hayley Lousia Brown. Modell: Javier Romario Harford.

 

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net