Mode, Nyheter

Rasmus Wingårdh ny designer på JC Size 8 Needle

50 år som jeanskedja och plantskola för svenska designers. Jubileumsfirandet har redan börjat för JC. Nu lanserar man det nya varumärket Size 8 Needle – vilket ersätter tidigare modekoncept. Som designer har man plockat Rasmus Wingårdh, bekant från märken som Filippa K och NN07.

Vad blir din roll på JC?
– Jag och mitt bolag “Winrage Atelier de Conception” går in som konsult på JC för att designa och utveckla killkollektionen. Det kommer primärt vara Size 8 Needle som jag kommer designa och ambitionerna ligger i att vidareutveckla detta nya starka varumärke för JC.

Vad betyder namnet Size 8 Needle?
– “Size 8 Needle” kommer ifrån en nålstorlek som ofta används i vävstolar där man väver denim.

Hur skulle du beskriva din estetik som designer?
– Min estetik och mitt designspråk har alltid varit fokuserat på enkelhet och bärbarhet. Jag älskar att jobba med små detaljer snarare än stora grejer, och har alltid haft väldigt stor fokus på kvalitet och passform. I grund och botten har jag alltid velat göra så bra saker som möjligt sett ifrån alla perspektiv, folks favoritplagg helt enkelt. Jag designar från hjärtat och utgår ofta från vad jag själv gillar och vill bära.

Rasmus Wingårdh spelar musik på presentationen av Size 8 Needle. Foto: Mikaela Pal

Vad kommer du ta med dig in i JC? Vad är du exalterad över att skapa där?
– Först och främst tar jag med mig min erfarenhet av att skapa och bygga varumärken, både på ett konceptuellt plan och ner på detaljstadiet. Size 8 Needle är ett nytt varumärke för JC, som lanseras i juli, och även om jag kommer in i stadiet där både en höstkollektion och en halv vårkollektion redan är designad så finns det en otroligt spännande möjlighet att skapa något riktigt bra.
– Min estetik och mina värderingar lirar väldigt bra ihop med de ambitioner man satt upp för S8N, så det känns som att vi kommer kunna mötas på ett väldigt naturligt och organiskt sätt. Vi är ett fantastiskt bra team som jobbar ihop för att vidare utveckla S8N och jag känner mig väldigt tacksam att ha fått möjligheten att ta mig an detta ihop med mitt team på JC. Det jag är mest exalterad över att få komma igång och kasta mig in i arbetet till fullo.

JC fyller snart 50. Vad har företaget haft för betydelse för modesverige, tror du?
– Jag tror JC har haft en enorm betydelse för modesverige ur den aspekten att det är den största jeanskedjan, och med tanke på hur många av oss som bär jeans i någon form så har dom en enorm impact, både med sina inhouse brands och med de varumärken det väljer att ta in.

Kommer du fortsätta att jobba med NN07?
– Nej, NN07 var ett gäst projekt, där jag designade en linje vid namn “Project NN07″ som spann över tre kollektioner, så mitt uppdrag för NN07 blev avslutat för ett år sedan ungefär.

Du driver också en rätt känd blogg. Något du vill berätta om den?
– Det stämmer, min blogg “Anotherpornblog.tumblr.com” har funnits sen 2010 och är en blogg som lite fungerat som en hipster-subkulturs analys, där sex, mode, konst och till viss mån musik möts. Just nu jobbar jag med att utforma en bok, baserad på bloggen. Jag har bjudit in ett antal fotografer, konstnärer och skribenter att tolka bloggen. Min förhoppning är att boken blir klar innan året är slut.

 

Rodeo
  1. Bryan writes

    S8N uttalas som det engelska Satan?

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net