Mode, Nyheter

Lady Gagas parfym: honung, saffran och "dyrt fnask"

Att Lady Gaga nu lanserar en egen parfym förvånar väl få. Inte heller namnet: Fame. Och ingen lyfter väl heller på ögonbrynet inför att flaskan ger tydliga Theirry Mugler-vibbar. (Lady Gaga hämtar ofta inspiration där.) Kampanjen är även fotad av Gaga-veteranen Steven Klein.

Men Lady Gaga har ansträngt sig för att få den här parfymen unik och speciell. På hemsidan kan vi och hennes “little monsters” läsa det officiella pressmeddelandet om Fame:s alla patenterade egenskaper.

För det första: parfymen kommer vara svart (men oroa dig inte, den förvandlas och blir genomskinlig så fort den lämnar flaskan). För det andra: den har ingen “hierarki”. Istället för de vanliga bas-, topp- och mellannoterna vi hittar i parfym, sätts Fame enligt Lady Gaga samman på ett helt annat sätt:

Denna doft har en unik struktur som kallas “push-pull”-teknik. Ingredienserna samverkar tillsammans för att lyfta fram olika aspekter av varje not på samma gång, utan hierarki. Alla noter arbetar i harmoni tack vare kompletterande egenskaper för varje ingrediens, som möjliggör en verklig metamorfos av doften när den bärs på huden.

Hur luktar den då? Det är alltid svårt att förklara en doft med ord, men Lady Gaga har gjort sitt bästa. Hon beskriver den som en blandning av “blod och sperma” och “dyrt fnask”. Pressreleasen ger däremot lite mer rumsrena doftbilder: honung, saffran, aprokosnektar, orkidé, jasmin, blommor, frukt, och belladonna. Och det låter ju gott?

Parfymen släpps i september 2012.

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net