Mode, Nyheter

Hedi Slimane byter namn på Yves Saint Laurent

Enligt källor på modehuset Yves Saint Laurent, kommer den nytillträdde chefdesignern Hedi Slimanes första realisering bli att ändra det ikoniska varumärket Yves Saint Laurents namn, rapporterar branschtidningen WWD.

Vad Hedi Slimane väljer istället är att gå tillbaka till originalnamnet, det Yves Saint Laurent änvände när han lanserade sin första kollektion pret-a-porter 1966: Saint Laurent Paris. Slimane ska enligt uppgift också gå tillbaka till den ursprungliga, grafiska, loggan från just den tiden.

Idén med varumärkesförändringen är “att ta modehuset Yves Saint Laurent in i en ny era, och samtidigt respektera de ursprungliga principerna och idealen“, berättar en talesperson för Yves Saint Laurent för WWD idag.

Den numera omätbart väletablerade och stiliserade YSL-loggan, som ofta pryder Yves Saint Laurents accessoarer,  kommer däremot att behållas så som den är.

Det ny-gamla namnet och etiketten för butiker och kläder kommer att implementeras till Hedi Slimanes första officiella kollektion, vår/sommar 2013, som visas i Paris i slutet av september.

Det var i mars i år som nyheten kom att modehuset Yves Saint Laurent ersatt sin tidigare designer Stefano Pilati med stjärnskottet som tidigare gjort succé på Dior Homme, Hedi Slimane.

Rodeo
  1. Inget mera Yves - Agnes B | Rodeo Magazine writes

    [...] Slimanes första realisering som ny chefdesigner på Yves Saint Laurent, är att byta namn på modehuset. Det är, ja vad kan man kalla det? Sjukt [...]

    Reply

  2. Det första från Hedi Slimane: den nya loggan - Agnes B | Rodeo Magazine writes

    [...] Saint Laurent (som det fortfarande kallar sig på Facebook) postade idag en första bild på det nya namnet och den nya Saint Laurent Paris-loggan. Den första Hedi-designade produkten för Saint Laurent vi [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net