Mode, Nyheter

Styleins Elin Nyström om att visa på Köpenhamns modevecka

Stylein på modeveckan. Foto: Fredrik Etoall

Idag börjar Köpenhamns modevecka, och på schemat hittar vi bland andra svenska Stylein, som visar om några timmar på Julius Thomsens Plads.

Rodeo passade på att fråga Styleins chefdesigner och grundare Elin Nyström om varför hon väljer ni att visa i Köpenhamn, och vilka förhoppningar hon har.

– Vi har valt att visa på Köpenhamns modevecka för att vi satsar hårdare än någonsin innan. Det har varit och är en tuff period ekonomiskt i modebranschen och därför tror vi på att gasa ännu mer och ta större kliv och förhoppningsvis på det sättet vinna större marknadsandelar internationellt.

Innebär det att ni väljer bort Stockholm?

– Nej! Det kändes viktigt för mig att det inte var på bekostnad av den svenska satsningen vi är mitt uppe i. Därför är det naturligt att även visa under Stockholm Mercedes Benz Fashion Week.

Vad är det som lockat er till Köpenhamns modevecka?

– Danskarna har lyckats med att skapa en modevecka som besöks av många internationella inköpare och internationell press och det är så klart ett väldigt bra sätt för oss att visa en helhetsbild av kollektionen.

Hur mycket sliter du under den här månaden?

– Jag har nog aldrig jobbat så här mycket och hårt i hela mitt liv. Men nu börjar jag känna att det är värt det. Jag ser så mycket fram emot att få skicka ut den första modellen på catwalken ikväll. Efter det har jag tre dagars mässa framför mig med massa härliga kundmöten, och sedan är det bara till att ladda om för Stockholms modevecka i slutet av augusti. Därefter det väntar mässor i New York och i Paris. Sen blir det nog en weekend på semester…

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net