Mode, Nyheter

Nike Felldins facerape under modeveckan blev till citat i Claes Brittons artikelserie över svenska modevärlden

20120827-120646.jpg

Under två på varandra följande söndagar har skribenten Claes Brittons gonzoreportage över Sveriges modescen gått som artikelserie i DN.

I den sista delen, som publicerades igår, dagen innan modeveckan i Stockholm satte igång igen, citeras stylisten och Rodeo-bloggaren Nike Felldin från något som skrivits i hennes Facebook-logg under modeveckan i februari. Med kruxet att citatet är en “Facebook-rape”: ett skämt från en kompis och inte något Nike själv skrivit.

Vi frågade Nike hur det känns att plötsligt bli citerad från sin Facebook-sida i en dagstidning ett halvår senare.

– Det var sjukt att se denna facerape ett halvår senare i tryck i DN, och sjukt att ens någon skulle kunna tro att min status var något annat än ett skämt. Det är väldigt oseriöst att använda en källa som inte kollats upp och ta in ett citat hittat på en privat profil på facebook, som dessutom förnedrar i sammanhanget.

Tycker du i övrigt Claes Brittons gonzo-serie över Stockholms modevecka på något sätt stämmer med verkligheten? Ger den en sann bild – eller är bilden han målar upp orättvis?
– Det är absolut en del påståenden i artikeln som stämmer men samtidigt måste man välja hur man ser på det. I och med den digitala utvecklingen och modebloggsbomben så har det blivit lättare för yngre människor att komma in i branschen vilket vissa av de gamla rävarna inte gillar, för att man inte fått genomlida “den hårda skolan”. Sen kan man diskutera huruvida det är rätt eller fel att bloggare gör reklam och exponerar produkter de blivit betalda för, som han nämner i artikeln.

Finns det något läsvärde i Claes Brittons artikelserie anser du?
– Nej. Jag tycker bara att det är en bittert skriven text av en gubbe som säger “det var bättre förr” minst en gång om dagen.

Rodeo
  1. Nike Felldins facerape under modeveckan blev till citat i Claes Brittons artikelserie över svenska modevärlden | Skvallernytt.se writes

    [...] Läs mer: Cred & Källa: Nike Felldins facerape under modeveckan blev till citat i Claes Brittons artikelserie över svenska … [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net