Mode, Recension, Världsturné

STOCKHOLM SS13: Altewai Saome

VAD: Altewai Saome visade vår/sommar 2013 i stora salongen på Berns.

INTRYCK: Kuvert och cirklar. Till våren formar Natalia Altewai och Randa Saome en tydlig siluett av geometriska tygblock och öljetter. Precis som tidigare säsonger imponerar de med sin förmåga att blanda material och lägga raka linjer i lager och på så sätt skapa något slags djup i varje look. Det känns redan typiskt för Altewai Saome. Jag tänker på Thomas Taits vårkollektion 2010, ett hantverk som talar för sig självt, en nykomling som ingen visste att de längtat efter. Det är också svårt att inte nämna Balenciaga i den här lilla iakttagelsen, men det vi ser saknar den lekfullhet som Nicolas Ghesquiere visar i den aktuella höstkollektionen. Axelvolymen finns även hos Altewai Saome, men 80-talet inte lika närvarande. Det är form-form-form, inte nostalgi. Gott så. Jag fastnar för de looks som kan vara en jacka över klänning men lika gärna ett plagg med olika lager.
De hitflugna skribenterna från Style.com och Vogue.it har koll på Altewai Saome, och här hemma är det mycket snack om hur (snarare än om) de kommer vinna mark internationellt. Jag hoppas de skyndar långsamt och inte bryr sig så mycket om den där omvärlden.

 

Foto: Emil Jönsson

Rodeo
  1. STOCKHOLM SS13 | BÄST DAG ETT - Marcella Mravec | Rodeo Magazine writes

    [...] Eftersom jag missade Back i morse (fortfarande så sur över detta) så var Altewai Saome min överlägset bästa visning i dag. Christian Gustavsson har tagit superfina backstagebilder som ni hittar här – och här ser ni alla bilderna från visningen. [...]

    Reply

  2. Stockholm SS13 | show report | Altewai Saome | Rodeo Magazine writes

    [...] Kiki Georgiou är baserad i London och skriver regelbundet för Style.com, Grazia Daily och Showstudio samt brittiska Vogue och Glamour. Se fler bilder från Nhu Duong vår/sommar 2013 och läs vad Rodeos Lisa Corneliusson tyckte här. [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net