Mode, Recension, Världsturné

STOCKHOLM SS13: Ubi Sunt

VAD: Ubi Sunt SS13 i anrika Konstnärhuset, luftig studio och naken set design. Fokus på nyanser och ljusreflektioner i modeveckans hittills mest subtila kollektion.

INTRYCK: Ubi Sunt är modeveckans i särklass snällaste visning, pojkiga modeller med plågade uttryck radas upp i en gosskörsinstallation där form och skrädderi går före färg och funktion. Kjol över byxa, rundade axlar och Jil Sanders feminina herrsilhuett med trekvartsärmar och kortkorta shorts i tekniska material, angav tonen i en subtil och nordiskt sval kollektion. Dock hade jag väntat mig mer, Ubi Sunt överraskar inte. Dom knapplösa kavajerna utan slag känns som en upprepning och kombinationen shorts + kavaj känns mer trött än Ubi Sunts “nyckeloutfit”.  Då det finns få rena herrmodemärken och få bra sådana hoppas jag innerligt att Ubi Sunt kommer igen och gör världens bästa höst/sommarkollektion nästa modevecka, en kollektion där modellerna förhoppningsvis växt från pojkar till män.

 

Foto: Kajsa Ekström

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net