Mode, Recension, Världsturné

STOCKHOLM SS13: Busnel

VAD: Busnel visade uppdaterade koftor och en och annan kaftan i stora salongen på Berns.

INTRYCK: Gustav Broström, denna eviga retsticka, lutar sig över min axel och läser vad jag har antecknat i min iPhone. “En trevlig liten stickad klänning i aprikos”.
“Har du börjat jobba på Feminina, eller?” Jag himlar åt honom och ögnar igenom mina anteckningar. Tydligen gillar jag även en “söt plisserad kjol” och en “perfekt nyans av bubbelgumsrosa”. Vi är inte ens hälften in på Busnels visning, och jag har redan förvandlats till Blair Waldorf. Or better yet, ett av de Busnel-barn som sprang omkring mellan stolsraderna innan visningen. Och det är väl så det är: för de trogna kunderna och inköparna från NK:s damavdelning är det en trevlig visning. Men för ett märke som visar på Mercedes-Benz Fashion Week hade jag gärna sett något lite mer showigt, lite mer konceptuellt – utan att man för den sakens skull kompromissar med sitt arv. I Marina Kereklidou som chefsdesigner har man onekligen ett stylistkapital att utnyttja bättre på en visning.

 

Foto: Emil Jönsson

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net