Mode, Recension, Världsturné

STOCKHOLM SS13: Filippa K Man

Filippa K ÄR nordisk minimalism, ingen tvekan om saken. Avskalat, välarbetat och blått är ledorden och går igenom hela kollektionen och syns i varje söm, slag och detalj. Blått som havet, blått som himmelen, blått som den svenska flaggan och blått som de blå ögonen hos de rakryggade manliga modeller som stod i givakt på den intima presentationen. Kläderna i sig är fina men inte mycket mer än så. Förra säsongens limmade t-shirtar (gjorda i samma teknik som används vid produktionen av våtdräkter), var med även denna säsong och blandades upp med vadderade hybridplagg i nylon, eller skjortkavajer om man så vill. Slimmade kritstrecksrandiga kostymbyxor matchades med bombarjackor i återanvänd nylon och mockatofflor.

Filippa Ks MAN är en välklädd man, inga tvivel om den saken, och jobbar troligen med media, sitter på kontor och har gångavstånd mellan kontor och fashionabel våning. Faktum är att den man som syns på Filippa Ks presentationer är väldigt långt ifrån den man som faktiskt syns i butiken, mannen som klär sig i chinos, kabelstickat och trenchcoat. En sak har dom i alla fall gemensamt, dom uppskattar kvalité och passform vilket  här görs med bravur.

 

_Gustav Broström

Foto: Malin Ekman

Rodeo
  1. Jørgen N. writes

    Den nye kollektion er alt for fed. Ved du hvornår den rammer butikkerne?

    Reply

  2. Jørgen N. writes

    Den nye kollektion er alt for fed. Ved du hvornår den rammer butikkerne?

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net