Mode, Recension, Världsturné

STOCKHOLM SS13: J.Lindeberg

 

För att citera Gert Fylking: “Äntligen!”, J.Linderberg bjöd på show, glam, skandal och riktigt, riktigt bra kläder, allt det man vill ha från en modevisning. Modeveckans hittills starkaste casting av herrmodeller, Alexander Johansson, Bo Develius och Benjamin Eidem la ribban högt för resterande herrmodevisningar! På herrsidan var kollektionen mer ett regelrätt samlag än en flört med italienskt mode, krystade stylingdetaljer såsom uppknäppta monkstraps, avklippta och uppvikta jeans, tidvattenhöga kostymbyxor och vadderade skjortor under jeansjacka OCH kavaj gjorde att stylisten Lalle Johnson nästan överträffade sig själv.

 

Damsidan då? Jodå, det var bra den också och den nya chefsdesignern gjorde ett bra första intryck. Visserligen såg man att hon sneglat en hel del mot franska modehuset Céline men vad gjorde det när glamazoner i bikerjackor och tofsprydda klackar äntrade catwalken med en sällan skådad självsäkerhet som kändes äkta och osvensk. Den kvinna som nu ÄR J.Lindeberg klär sig gärna i peplumtoppar i orange, matchar med kortkort kjol och mycket läder. Kändes fkatiskt fräscht på den svenska modescenen! Dagen _ABSOLUT_ bästa snackis blev det scenario när supertoppmodellen Dorothea Barth Jörgensen travar in och efter några meter ser man hur all publik dra djupt efter andan då ena klacken håller på att lossna. Inte nog med det! Framme vid kameramännen har båda klackarna lossnat och hon går endast på trampdynan! Som det proffs hon är låtsas hon som ingenting och trippar självsäkert av catwalken till ljudet av publikens spontana applåder och busvisslingar. Bra gjort J.Lindeberg!

 

Foto: Beata Holmgren

Rodeo
  1. STOCKHOLM SS13: AGNES SAMMANFATTAR STOCKHOLMS MODEVECKA — DAG 2 - Agnes B | Rodeo Magazine writes

    [...] och se mer av visningarna under Rodeos recensioner. J Lindeberg: här, och Cheap Monday: här. Taggar: Cheap Monday, J.Lindeberg, MBFWstockholm, [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net