Mode, Recension, Världsturné

STOCKHOLM SS13: Maria Nordström

VAD: Maria Nordström vår/sommar 2013, inspirerad av dekonstruktivism och skydd, visade i Studio i Kungsträdgården.

INTRYCK: Plaggen i Maria Nordströms kollektion 02 Shields kallas för “urbana sköldar”, illustrerande sårbarheten som präglar storstadslivet; ensamheten i ett artificiellt landskap av på varandra staplade bostadsceller och neonljus. Och öppningslooken omsluter modellen som i en kokong, fast nej, det är för organiskt: en hjärnscan, snarare.
Dekonstruktivismarkitekterna som inspirerat 02 Shields skapade hus som dansade, som bröt metropolernas rutmönster. Här är det färgstarkt. Formerna är ofta tunga och stela.
Mossigt nog tycker jag att det är som bäst när det är enkelt. En rejäl, Frank Gehry-aktig volang på en svart kjol. De vida byxorna. Men allt som oftast bottnar kollektionen i en lekfullhet med alltför mycket pretentioner.

Av: Hanna Johansson

Foto: Tilde Jansson

Rodeo
  1. STOCKHOLM SS13: SHOW REPORT – MARIA NORDSTRÖM | Rodeo Magazine writes

    [...] Kristopher Arden-Houser pendlar mellan Los Angeles, New York och Antwerpen och rapporterar för Vogue.it, Opening Ceremony och Diane Pernet. Han är även med i jurun för H&M Design Award. Se fler bilder från Carin Wester vår/sommar 2013 och läs vad Rodeos Hanna Johansson tyckte här.  [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net