Mode, Recension, Världsturné

STOCKHOLM SS13: Cheap Monday

VAD: Cheap Monday visar vår/sommar 2012 mitt i Rålis skatepark.

INTRYCK: Cheap Monday har mutat skatekidsen i Rålis med jeans, och kvällens catwalk slingrar sig mellan betongparkens pooler. Jag blir lycklig av denna feta setting.
Vårkollektionen befinner sig däremot på mars. T-shirts och skjortor med tryck som Wild at heart and weird on top och We come in peace matchas med rippade jeans och tekniska hoodies och klänningar. Förutom ett fluorescerande blomstertryck och en knallrosa parkas som var väldigt lik Nhu Duongs variant från förra våren, går klädernas färgskala i vitt, snart och tvättad denim. Det är en enkel uppsättning plagg som visas upp, man skulle gärna sett att designteamet grävde djupare i rymdtemat och spacade ut lite mer. Accessoarerna skriker däremot mer och är viktiga: kammokepsar, metallicpumps och en fin väska i regnbågsmetallic. Likaså hår och make: fantastiska trollöron och svartmålade spikes runt ögonen. Teamet bakom Cheap Mondays visningar är alltid i världsklass.
De fyra första looksen såldes redan innan visningen i en digital pop up-butik för fansen: för att kunna shoppa var man tvungen att like:a Cheap Monday på Facebook. Hur många i publiken som hade gjort det var omöjligt att se i mörkret, men i vår tror jag att butikerna fylls av dem: fansen som Cheap Monday har lindade kring sitt lillfinger, välförtjänt. Jag blir varm om hjärtat för att begåvningar som Ann-Sofie Back och Frida Hofslagare får härja i denna breda fåra. Cheap Monday är ett bevis på en egen identitet även när det handlar om att sälja. Hats off, H&M! Sluta inte med detta.

 

Foto: Emil Jönsson

Rodeo
  1. STOCKHOLM SS13: AGNES SAMMANFATTAR STOCKHOLMS MODEVECKA — DAG TVÅ - Agnes B | Rodeo Magazine writes

    [...] och se mer av visningarna under Rodeos recensioner. J Lindeberg: här, och Cheap Monday: här. Taggar: Cheap Monday, J.Lindeberg, MBFWstockholm, [...]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net