Mode, Recension, Världsturné

STOCKHOLM SS13: Hope

 

VAD: Hope visade sin kollektion för vår/sommar 2013 i Brunogallerian på Södermalm, där man just öppnat en ny butik.

INTRYCK: Medan andra svenska modemärken går på knäna känns det som att Hope öppnar en ny butik varje vecka. Jag vet inte varför: kanske för att de är ett rätt smalt märke som ändå lyckas attrahera olika kundgrupper. Medelålders kvinnor inom kultursektorn som vill ha snygga byxor till jobbet, samtidigt som Hope varje säsong lyckas göra ett par it-plagg som skapar hype bland unga modetjejer. (Undertecknad är väl någonstans mittemellan… Gulp! Nu byter vi ämne.)
Plaggen jag faller för den här säsongen är flera: slip-ons i gult med ett stiligt H, som också kommer i en variant i vitt ponnyhår, superfina sandaler i makraméteknik och ett par randiga brallor som jag plötsligt känner att jag bara måste ha.
Det är som att Hope hittat a new cool den här säsongen. Det är lite mindre Bergman och lite mer Kanye (modellerna går in till No Church in the Wild). Men Hope vore inte Hope om det inte lurade någon japansk 1700-talsseglare där bak i inspirationsmappen. Den här säsongen är det just makraméhantverket, där man flätar knopar och rep i fina mönster, som influerat materialnördarna Ann Ringstrand och Stefan Söderberg.
Det är en kollektion som balanserar precis rätt mellan historia och framtid, kulturkvinna och modebloggare.

 

Foto: Anton Östlund

Rodeo

Leave a Reply

Required fields are marked *. Your e-mail address will not be published.

Promotion
Rodeo: Just nu
Rodeo: Just Nu
Här hittar du de senaste nyheterna inom mode, skönhet och musik och massor av låtpremiärer, intervjuer, festbilder och inspiration.
Kontakt

Musik/Mode: Jon Lax
jon.lax@rodeo.net

Skönhet: Filippa Berg
filippa@rodeo.net

Mode: Agnes Grefberg Braunerhielm
agnes@rodeo.net